GALERIE FOTO UTA – Poli Timişoara 0-0 / Cel mai rar rezultat dintre cele două echipe
0
UTA şi Poli au respectat blazonul acestui meci cu o tradiţie impresionantă, oferind microbiştilor un meci interesant şi antrenant, chiar dacă nu a fost înscris niciun gol, lucru consemnat foarte rar în întâlnirile dintre arădeni şi timişoreni.
Final de meci. Poli Timişoara rămâne neînvinsă după şapte etape din Liga a 2-a şi îşi păstrează intacte şansele de promovare şi după meciul cu rivala din vest.
Min. 90: ocazie imensă pentru Drăghici, care ratează incredibil din 6 metri, după o acţiune a lui Capătă
Click pe poze pentru o GALERIE FOTO de la meci!

Min. 79: ultima schimbare şi al UTA, iese Nicolae, intră Capătă
Min. 78: ultima înlocuire la Poli, Rocha în locul lui Chiş
Min. 74: Drăghici ratează o ocazie bună după un corner
Min. 73: a doua înlocuire la Poli, a intrat Gorobsov în locul lui Poparadu
Min. 67: schimbare şi la Poli, Popovici în locul lui Ricketts
Min. 67: înlocuire la UTA, a ieşit Pascariu, a intrat Gligor
Min. 65: ocazie imensă pentru Poli, mingea loveşte bara transversală după un corner!
Min. 61: schimbare la UTA, iese Calvin, intră Nădăban
Min. 60: Tameş execută bine lovitura liberă, la colţul lung, însă Ricketts şi Curtean nu reuşesc să profite
Min. 59: Calvin intră din psate la Sepsi şi vede cartonaşul galben
Min. 56: Ionuţ Bălan şutează de la 17 metri lateral dreapta, puiţn pe lângă poarta lui Lepmets
Min. 54: vizibilitatea este redusă pe teren datorită torţelor şi fumigenelor aprinse de galeria alb-violetă
Min. 46: a început mitanul secund, nicio modificare în cele două formaţii
Finalul primei reprize. Până acum, partida şi-a respectat titulatura de "derby". Ambele echipe au avut ocazii, cu balanţa înclinând în favoarea timişorenilor, însă până acum tabela a rămas intactă
Min. 42: Goga scapă singur spre poartă, pe stânga, încearcă să lobeze portarul însă Smaranda intuieşte şi reţine fără probleme balonul
Min. 41: Siminic este avertizat cu galben pentru fault la Curtean
Min. 37: Purece vede cartonaşul galben pentru un fault dur la Poparadu
Min. 33: centrarea Curtean de pe stânga, Ricketts trimite cu capul pe lângă poartă
Min. 31: Pocuca îl busculează în careu pe Ricketts, dar arbitrii consideră că nu se impunea penalty
Min. 29: Igna şutează de la 25 de metri, peste poartă. Arădenii au încercat mai multe execuţii de la distanţă, fără succes
Click pe poze pentru o GALERIE FOTO cu atmosfera!

Min. 23: după un început "furtunos", cu ocazii la ambele părţi, partida a mai scăzut în intensitate, dar păstrează un ritm bun
Min. 14: Ricketts şutează din prima, după centrarea lui Chiş, însă Smaranda respinge cu piciorul
Min. 8: acţiune personală bună a lui Curtean, însă şutul este foarte slab
Min. 6: Ricketts depăşeşte în viteză fundaşii adverşi şi şutează de la 12 metri, puţin pe lângă poartă
Min. 3: Pascariu trimite cu capul pe lângă poarta timişorenilor, după un corner
Min. 1: a început partida, cu posesia gazdelor
Iată cele două echipe:
UTA: Smaranda - Calvin, Pocuca, Pascariu, Siminic - Bălan, Ignea, Nicolae, Hidișan - Drăghici, Purece. Ant. Roland Nagy
Poli: Lepmets - Dăruială, Ilie, Scutaru, Sepsi - Chiș, Tameș, Poparadu, Curtean - Ricketts, Goga. Antr. Vali Velcea
Ora 18.30
Interes deosebit pentru meciul UTA-Poli. Stadionul "Francisc Neuman" este arhiplin cu o oră înainte de startul partidei. Au rămas libere doar locurile de siguranță, care sunt conform normelor europene.
Ora 16.00
Aproximtiv 400 de suporteri din galeria Commando Viola, îmbarcați în patru vagoane, au plecat din Gara de Nord Timișoara spre Arad. Fanii poliști au ajuns fără incidente pe stadionul echipei UTA și au fost conduși într-un sector din peluza rezervată suporterilor adverși. Numeroși bănățeni au făcut deplasarea la Arad cu mașinile personale.
Cel mai așteptat meci pentru timișoreni în actuala ediție de campionat este programat în etapa a VII-a a Ligii a II-a. Poli se deplasează la Arad, pentru eternul derby al Vestului, contra celor de la UTA. Alb-violeții vor evolua pe stadionul “Franisc Neumann”, din postură de favorită, având în vedere că Poli ajunge la Arad ca vice-campioana României.
Vali Velcea, antrenorul timișorenilor, a jucat pentru o perioadă foarte scurtă la UTA, pe vremea când a terminat junioratul, însă, după ce și-a dat seama de rivalitatea dintre cele două orașe a părăsit Aradul. “Eram un copilaș. Nu știam ce înseamnă meciurile Poli-UTA. Nu mergeam dacă știam”, a spus Velcea.
În ceea ce privește partida din această seară, Velcea a punctat: “Este incontestabil că Poli este mai valoroasă. Va fi un meci pe care îl vom aborda ca pe toate celalalte, ofensiv. Avem un lot fără probleme în acest moment. Aștept trei puncte la Arad, care să ne consolideze pe locul 1, cu un golaveraj mai bun. Suporterii, conducerea, totul este la înălțime înaintea acestui joc și nu cred că echipa îi va dezamăgi”, a declarat Vali Velcea.
Fotbaliști pentru UTA și Poli
Indiferent de eșalon sau de contextul în care se află cele două formații, derby-ul vestic este trăit cu pasiune maximă. Deși rivalitatea dintre cele doua cluburi este una consistentă, trebuie să amintim că o serie de jucători și antrenori au lucrat, de-a lungul vremii, la ambele cluburi. Unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria României, Iosif Petschovschi, și-a legat numele de ambele orase. "Ceala", născut în Timișoara, și-a trăit momentele de glorie sub tricoul UTA-ei, în anii '40-'50.
Jackie Ionescu, tehnician la ambele formatii
Reputatul profesor Ion V. Ionescu, un simbol al Politehnicii, a pregătit și UTA, în trei mandate! De asemenea, Flavius Domide, un nume de marca al fotbalului românesc, a cunoscut clipe de glorie la UTA, iar la finele anilor '90 a condus de pe banca, pentru o scurta perioada, echipa alb-violeta.
Coloman Braun-Bogdan, campion național pe bancă alb-roșiilor, arădean de origine, a fost "principal" la Poli în 1962-63.
Lista celor mai importanti jucatori care au imbracat culorile ambelor echipe este impresionanta:
Mircea Petescu, Mihai Jivan, Miroslav Vidac, Iosif Lereter, Petre Vlătănescu, Leonida Nedelcu, Adrian Manea, Valentin Velcea, Constantin Varga, Dan Mănăilă, Dan Stupar, George Radu, Ovidiu Panaitescu, Emilian Diaconescu, Attila Pap, Cătălin Almășan, Dejan Pecarov, Valentin Miculescu, Leontin Chitescu sau Gabriel Siminic.