FOTO Castelul din poveşti din Parcul Copiilor arborează steagul Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Această clădire din Parcul Copiilor s-a transformat într-un castel de poveste
Această clădire din Parcul Copiilor s-a transformat într-un castel de poveste

O clădire din Parcul Copiilor, care urma să fie dărâmată, a fost transformată în „Căsuţa din poveşti”, unde se pot ţine petreceri şi evenimente pentru copii

În urma lucrărilor de modernizare de la Parcului Copiilor, o clădire aflată în mijlocul ei, care nu mai avea funcţionalitate şi care care nu făcea parte din proiectul gândit de societatea germană care a elaborat planul, urma să fie demolată.

În urma insistenţelor viceprimarului de atunci, Adrian Orza, clădirea a fost salvată. Din singura clădire care a fost păstrată din vechiul parc s-a născut un castel; unde se vor putea ţine diferite evenimente şi petreceri pentru copii.
 

„M-am cam chinuit să conving lumea că e aiurea să se demoleze, având în vedere că avea o fundaţie extrem de solidă. Îmi place că arată exact ca în propunerea de proiect pe care am prezentat-o undeva în luna mai a anului trecut. S-au întrecut pe ei înşişi cei care au elaborat planurile şi au realizat construcţia”, a declarat fostul viceprimar Adrian Orza, acum consilier local. 

În vârful castelului a fost montat steagul verde cu cruce albă al regiunii Banat. 

O clădire din Parcul Copiilor s-a transformat într-un castel de poveste



Noua faţă a parcului
 

Parcul “Ion Creangă” şi-a redeschis porţile în 2012, după şapte ani. Acesta a fost reamenajat în toatalitate viziunea unui proiectant din Germania. Proiectul a costat peste 2 milioane de euro.
 

Noile instalaţii şi jocuri din parc, care au fost achiziţionate din occident, au costat aproximativ 650.000 de euro şi sunt respectă toate normele de securitate din Uniunea Europeană. 


Au fost puse 4.000 de plante, întregul mobilier urban fiind înlocuit, iar sistemele de iluminat sunt ecologice. În parc au fost făcute şi două toalete moderne. S-a construit şi o cofetărie care are 400 de locuri. Pe malul canalului Bega a fost amenajat şi un mic port, în aşteptarea momentului în care se vor putea face plimbări pe apă.

Pe lângă bărcuţele pe apă, caruselul cu cai, huţuluşurile, toboganele şi trambulinele, trenuleţul electric cu patru vagoane este una din preferinţele copiilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite