Cum se pierd banii timişorenilor în hârtiile plimbate de funcţionari prin primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipalitatea a pierdut un proces din cauză că documentele nu au circulat între Direcţia Juridică şi Direcţia de Urbanism
Municipalitatea a pierdut un proces din cauză că documentele nu au circulat între Direcţia Juridică şi Direcţia de Urbanism

Directorii din primărie stau foarte prost la capitolul comunicare, din acest motiv pierzându-se bani grei. La controalele din Primăria Timişoara, Curtea de Conturi a descoperit nereguli de comunicare între Direcţia de Patrimoniu şi Direcţia Fiscală.

Problemele de circulaţie a hârtiilor din Primăria Timişoara sunt de notorietate. Municipalitatea timişoreană a pierdut chiar un proces din cauză că documentele dintre Direcţia Juridică şi Direcţia de Urbanism nu au circulat în timp util. Ţapul ispăşitor a fost găsit arhitectul-şef Sorin Ciurariu, care a fost penalizat la salariu.

La ultimele controale efectuate la Primăria Timişoara, Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave de comunicare între Direcţia de Patrimoniu, condusă de Nicuşor Miuţ şi Direcţia Fiscală, condusă de Adrian Bodo. Din cauza lipsei de colaborare dintre cele două direcţii ale primăriei, au rămas neîncasaţi aproape 1.000.000 de lei, care pot fi însă recuperaţi dacă reprezentanţii primăriei se mobilizează.

Calcularea taxelor

„Informaţiile existente la nivelul Direcţiei Fiscale, în baza cărora s-au calculat taxele, nu sunt în concordanţă cu datele existente la nivelul Direcţiei de Patrimoniu”, a spus şeful Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo. Acesta a mai spus că direcţia pe care o conduce a calculat taxele corect, în baza informaţiilor pe care le-a primit de la Direcţia de Patrimoniu şi de la Direcţia de Urbanism, fără a se crea prejudicii la bugetul local.

Ultimatumul Curţii de Conturi

În urma controlului efectuat la Primăria Timişoara, Curtea de Conturi a dat o decizie ce impune o serie de măsuri prin care să se facă ordine în comunicarea dintre etaje. Mai exact, Direcţia de Patrimoniu trebuie să facă un inventar al clădirilor, terenurilor şi al altor bunuri impozabile, care trebuie comunicat mai apoi Direcţiei Fiscale. Termenul limită dat Primăriei Timişoara este 31 martie, iar măsurile prin care se va face ordine sunt obligatorii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite