Clinica de Radioterapie din Timişoara a primit cadou o maşină Dacia Dokker. Pacienţii nu mai trebuie să aştepte ore întregi după o ambulanţă FOTO
0Compania Hella România a donat Secţiei de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara o maşină Dacia Dokker, în valoare de aproximativ 10.000 de euro.
Pacienţii de pe secţia de Radioterapie a Spitalului Municipal Timişoara vor fi transportaţi la tratament, la Clinicile Noi cu o maşină nou –nouţă. Hella Automotive a achiziţionat o Dacia Dokker, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, pe care a donat-o spitalului.
Maşina va scurta timpii de aşteptare ai bolnavilor, care, până acum, depindeau de ambulanţa de la 112. Oamenii avea însă de aşteptat şi patru ore până la sosirea unei maşini libere. De salvare vor depinde în continuare pacienţii care au nevoie de targă sau scaune mobile.
„Maşina primită este de mare ajutor, vom putea transporta zilnic pacienţii la tratament şi înapoi. Sunt 10-15 pacienţi care zilnic trebuie să fie transportaţi. Transportul pentru ei se făcea cu salvarea, de la 112, care sigur nu stă la cheremul Radioterapiei, de multe ori aveau de aşteptat ore întregi să vină să îi ia. Aşadar, e un avantaj pentru că va scurta timpii de aşteptare”, a declarat şeful Secţiei de Radioterapie, Sorin Dema.
Acesta este a treia maşină donată de companiea Hella, pentru sistemul medical timişorean, primele două ajungând la Spitalul de Copii.
„Hella România încurajează acţiuni de acest gen. De zece ani, de când suntem prezenţi în Timişoara, în fiecare an venim în sprijinul comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea. Asigurăm sponsorizări în educaţie, sănătate şi cultură. În fiecare an am sponsorizat şi Spitalul Judeţean şi Spitalul de Copii. Este a treia maşină donată, două au mers deja spre <Louis Ţurcanu>. Anul trecut, tot acolo am donat un echipament în valoare de 25.000 de euro”, a spus Mirabela Chera, managerul Hella Corporate Center.
Clinica de Radioterapie funcţionează pe strada Mărăşeşeti, iar deplasarea pacienţilor la tratament va fi eliminată odată cu extinderea Clinicilor Noi, spune managerul spitalului Olimpia Oprea.
„Aceast donaţie acoperă o mare nevoie a spitalului, pentru transportul pacienţilor pentru diferite consulturi şi tratament. Noi chiar am făcut o solicitare către Primăria Timişoara pentru o maşină. Ne bucurăm foarte mult că s-a rezolvat. Problema se rezolvă după mutarea Radiologiei. Există un proiect al Ministerului Sănătăţii privind Institutul Oncologic. Dar probabil că va mai dura cel puţin cinci ani. Dar ne bazăm pe extinderea clădirii de la Clinicile Noi. În acel proiect este prevăzută şi mutarea Secţiei de Radioterapie şi Oncologie”, a afirmat
Olimpia Oprea.
Clinica de Radioterapie a rămas singură în vechea clădire construită în anul 1745, după ce Clinica de Dermatologie a fost mutată într-un spaţiu nou.