Câţi bani se pot face în România din meditaţii. Un arădean a declarat la Fisc un venit de 5.000 de euro lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un arădean a declarat la Finanţe că a obţinut în 2021 venituri de 300.000 de lei din meditaţii FOTO Pixabay
Un arădean a declarat la Finanţe că a obţinut în 2021 venituri de 300.000 de lei din meditaţii FOTO Pixabay

Judeţul din raza Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timişoara, care are competenţe în Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin, cu cele mai multe persoane care au declarat în anul 2021 venituri din meditaţii este Arad. Tot aici este şi cel mai mare venit declarat, aproape 300.000 de lei (echivalentul a 5.000 de euro lunar).

O situaţie comunicată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara, la solicitarea Radio Timişoara, arată că 494 de persoane fizice din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara au declarat că au obţinut în 2021 venituri din meditaţii (CAEN 8559 – alte forme de învăţământ şi CAEN 8560 – activităţi de servicii suport pentru învăţământ).

Situaţia de pe vestul ţării arată că în judeţul Arad sunt cele mai multe persoane care au declarat venituri din meditaţii (218). Urmează Timişul, cu 208 contribuabili, Hunedoara şi Caraş-Severin, cu 34 de persoane care au declarat venituri din meditaţii.

Din punct de vedere al sumelor declarate, cel mai mare venit declarat este din Arad: 298.445 de lei. Pe locul doi este un contribuabil din Timiş, care a declarat că a câştigat din meditaţii 152.016 de lei. În judeţul Caraş-Severin, cel mai mare venit declarat este 85.121 de lei, iar în Hunedoara, cea mai mare sumă declarată ca venit din meditaţii este 20.280 lei. Repezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timişoara nu au putut preciza materiile la care au fost predate meditaţiile pentru care s-au obţinut veniturile declarate şi nici dacă persoanele care au declarat veniturile au o singură sursă de venit. 

Potrivit ANAF, persoanele fizice care realizează venituri din meditaţii au obligaţia de a depune Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) până la data de 25 mai. În luna aprilie a acestui an, ANAF a publicat şi un ghid dedicate persoanelor care obţin venituri din meditaţii.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un matematician născut la Timişoara a obţinut un premiu de 1.500.000 de euro: „Este considerat Nobelul Austriei” VIDEO

Profesor de la Timişoara, în topul mondial al specialiştilor în informatică. E singurul din România inclus în listă

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite