Cardiologia şi chirurgia plastică, cele mai râvnite specializări pentru rezidenţii din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre medicii rezidenţii vor să ajungă în străinătate
Mulţi dintre medicii rezidenţii vor să ajungă în străinătate

Agitaţie mare, ieri şi astăzi, la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde cei mai noi medici au venit să îşi aleagă specializările. Se caută meseriile cele mai bănoase, astfel că cea mai mare concurenţă a fost pe specializările căutate şi în străinătate. Rezidenţi sunt sinceri: vor să îşi facă experienţă în ţară, după care să plece definitiv peste graniţă.

Înarmaţi cu pixuri, agende şi o serie de acte, rezidenţii au avut doar câteva minute la dispoziţie pentru a explica ce specializare vor. Teoretic, fiecare dintre ei are un post asigurat, însă zonele cele mai căutate, cum ar fi chirurgia plastică şi cardiologia, doar o parte dintre medici vor avea ocazia să facă practică la cei mai buni specialişti.

Zona cea mai puţin atractivă a fost medicina dentară pentru că, spun rezidenţii, munca nu e foarte bine plătită sau apreciată peste graniţă. "Am ales cardiologia. Planul meu e să mai rămân în ţară doi sau trei ani, timp în care pot acumula suficientă experienţă şi referinţe, după care să mă stabilesc peste graniţă", a spus Eugenia Toth, una dintre cele 400 de rezidente noi în Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite