Armata închide spitalul de campanie de pe stadionul CFR Timișoara, amenajat în pandemie. Terenul de fotbal e distrus complet
0Spitalul Militar de pe stadionul CFR, amenajat în pandemia de coronavirus, urmează să dispară. Prefectul Mihai Ritivoiu vorbește despre revenirea sportului pe terenul de fotbal distrus complet.

Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor, a amenajat pe stadionul de fotbal CFR din Timişoara un spital militar de campanie, care ar fi trebuit să aibă rolul de a trata cazurile uşoare şi medii de îmbolnăviri cu Covid-19 și asigurarea decongestionării altor unităţi medicale din zona de vest.
Spitalul de campanie nu a fost niciodată utilizat pentru ce a fost creat în pandemie, deși au fost prezentați câțiva pacienți, mai mult pentru fotografii. S-a mai folosit ca centru de vaccinare și de testare. Apoi spitalul a intrat în conservare.
Cert este că terenul de fotbal fost distrus. Armata se pregătește acum să plece, a anunțat, miercuri, 2 august, prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.
„Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe stadionul CFR se închide. S-a încheiat starea de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemie şi ne putem întoarce la ale noastre. Amplasamentul va fi eliberat până în 15 octombrie 2023 şi în cel mai scurt timp stadionul va fi redat circuitului sportiv”, a transmis Mihai Ritivoiu, prefectul judeţului Timiş.

Spitalul putea asigura 50 de locuri, iar capacitatea secţiei de Terapie Intensivă era de patru paturi, desinate pacinţilor a căror stare se deteriorează pe timpul internării. Unitatea mobilă avea şi o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare şi triaj pentru cazurile asimptomatice.

Corturile militare au fost racordate la utilităţi, pe lângă echipamente medicale moderne au frigidere şi televizoare. Pentru personalul administrativ s-au amenajat containere folosite pentru birouri şi farmacie.

Era un spital temporar, însă, era clar că după închiderea lui terenul nu va mai putea fi utilizat pentru fotbal. Militarii au săpat tranşee, s-au făcut racordări la serviciile de utilităţi, la apă, curent, s-au săpat gropi pentru rezervoare, ba chiar s-a turnat asfalt pentru o alee chiar pe mijilocul terenul.

Stadionul CFR este unul din cele mai vechi arene din Timişoara, fiind constrută în forma actuală în anul 1949.

Aici se pregăteau în jur de 170 de copii, clubul având opt grupe. Echipa mare a CFR-ului era înscrisă în campionatul judeţean, dar tot pe acest stadion juca şi echipa de Liga a IV-a a Universităţii de Vest. Până în 2018, pe acest stadion a jucat, în prima ligă, şi echipa de fete al clubului CFR.