Târgu-Jiu: Maşinile i-au lăsat fără ajutoarele pentru căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de târgujieni care au omis să treacă în declaraţii anumite venituri sau autoturismele aflate în proprietate trebuie să restituie subvenţia. Printre cei care trebuie să returneze banii este şi Ion Mihai, consilierul pe problemele rromilor din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, care spune că noile criterii sunt mult prea dure.

Inspectorii Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu au efectuat anchete sociale la domiciliul beneficiarilor ajutorului de încălzire, iar în urma acestora au fost descoperite 207 cazuri în care oamenii nu au declarat tot ce trebuia ori au declarat date false. Aceştia au beneficiat o lună de reducere la factura de gaze, însă acum trebuie să restituie banii.

Două facturi într-o lună

Cea mai mare parte dintre cei care au fost tăiaţi de pe liste sunt de etnie rromă. Reprezentanţii instituţiei spun că ori nu au ştiut să scrie, ori au fost de rea credinţă. „Au fost depuse 9.263 de cereri, însă au primit ajutoare 9.056. Cei care au fost tăiaţi de la plată nu şi-au declarat autoturismele. A fost emisă o dispoziţie de încetare a acordării sprijinului, apoi a fost trimisă o adresă către Distrigaz, cu numele celor care au primit pe nedrept ajutorul“, a declarat Ion Bucică, directorul adjunct al Direcţiei de Protecţie Socială. În această situaţie se găseşte şi Ion Mihai, consilierul pe problemele rromilor din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

image

Nu sunt de acord cu faptul că nu mai am dreptul la ajutorul de încălzire doar pentru că deţin o maşină. Este o aberaţie, o prostie politică. Eu am beneficiat mulţi ani de acest ajutor. Factura pe noiembrie a fost redusă, dar acum trebuie să dau înapoi subvenţiile de care am beneficiat. Salariul meu la primărie este de 500 de lei şi nu am alte venituri. Mai am şi cinci copii în întreţinere. Pentru un mic sprijn, trebuie să fim săraci lipiţi pământului“, a spus Ion Mihai. Noile criterii de acordare au făcut ca mii de gorjeni să nu se mai încadreze în acest an în categoria beneficiarilor de subvenţii pentru căldură. Printre bunurile care conduc la excluderea acordării ajutorului se află autoturismele cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 de centimetri cubi şi autocamionetele. „Pe 17 decembrie a venit factura de 105 lei, iar după o săptămână a sosit o altă factură, în valoare de 387 de lei. În bazele lor de date apare că deţin o autocamionetă, dar eu am vândut-o şi nu am radiat-o“, a precizat Costinel Lăţa, de 32 de ani, din Târgu-Jiu. Declararea unui număr mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici se consideră infracţiune şi se pedepseşte conform Codului Penal.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite