Femeie oprită la uşa Prefecturii din Gorj pentru că avea fusta prea scurtă. „Aşa ceva n-am întâlnit niciunde în Europa“

0
0

Unei femei din Gorj stabilită de mai mulţi ani în Italia nu i s-a permis accesul în Palatul Administrativ din municipiul Târgu Jiu pe motiv că avea fusta prea scurtă. Întâmplarea a avut loc în dimineaţa zilei de luni, 17 iulie, după intrarea în vigoarea şi aplicarea unui regulament introdus de Prefectura Gorj, care administrează clădirea în care funcţionează mai multe instituţii ale statului.

„Nu e decentă fusta? Îmi pare rău, dar eu nu am mai lungă. Cât de lungă trebuie să fie? E biserică aici? Eu aşa port fustele şi nici nu am altele mai lungi“, au fost primele cuvinte pe care le-a rostit uluită femeia.

Aceasta a spus că este o situaţie pe care nu a mai întâlnit-o şi că nu poate să-şi cumpere alte fuse special pentru a intra în Prefectura Gorj.

„Este o aberaţie. Eu îl ştiam pe Ciprian (n.r. - prefectul judeţului Gorj) ca pe un om inteligent şi tânăr. Nu se poate. Sunt oameni necăjiţi care vin de la ţară. Sunt persoane ca mine, care nu au nimic în ţară, şi vin în ţară cu hainele pentru vacanţă. Să nu poţi intra în Prefectură din acest motiv în condiţiile în care judeţul este într-o stare deplorabilă. Îmi pare rău. Aşa ceva nu am întâlnit niciunde. Doar la domul din Milano unde nu te lasă să intri cu pantaloni scurţi. Oamenii nu au bani să-şi cumpere haine de lungimea pe care o vrea prefectul. Eu nu investesc într-o rochie ca să intru în Prefectură. Este o lungime decentă. Eu nu port haine mai lungi. Soţul meu este medic la Milano. A fost caraghios. Aşa ceva nu am întâlnit niciunde în Europa“.
image


Până la urmă, după minute bune de aşteptare, un lucrător al Prefecturii a coborât din birou pentru a o prelua de la uşă pe femeie, aşa cum cere noul regulament. 
 

Subprefectul Arjoca: „Mini-jup este o fustă decentă“

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, fost purtător de cuvânt al PSD Gorj şi redactor-şef al unei televiziuni din Târgu Jiu, poziţie din care a fost reclamat pentru cenzură, a anunţat elaborarea unor reguli de acces în instituţie pentru jurnalişti şi cetăţeni.

Subprefectul judeţului Gorj, care a contrasemnat acest Ordin, spune că cei care asigură serviciul de pază nu au înţeles prea bine regulamentul: „La mine nu au fost semnalate probleme deosebite la cabinetul meu. Dacă aşa s-a întâmplat, a fost o neînţelegere şi domnul de la pază nu a înţeles. Mă surprinde şi o să iau măsuri. (...) Ce înseamnă fustă scurtă? Mini-jup este o fustă decentă“.

Ce ţinută trebuie să porţi pentru a intra în Prefectura Gorj

Ordinul prevede anumite reguli de acces în Palatul Administrativ, iar cei care nu sunt îmbrăcaţi adecvat nu pot să intre în sediul Prefecturii: „Ţinuta inacceptabilă include: pantaloni scurţi, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar,rasist, sexist,obscen, haine cu dedesene sau cuvinte sugestive, slogane. Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator". 

Intrarea persoanelor cu aparatură de înregistrare este interzisă: „Este de asemenea interzis accesul persoanelor care au asupra lor aparatură de înregistrare, fotografiere, ascultare sau transmitere la distanţă, cu excepţia telefoanelor mobile, în afara situaţiilor pentru care li s-a permis accesul, dacă s-a obţinut aprobarea conducerii instituţiei şi în limitele impuse de aceasta".

De asemenea, jurnaliştii pot avea acces doar într-o sală de şedinţe a Prefecturii, unde trebuie să vină reprezentanţii instituţiilor pentru a da declaraţii. „Vreţi să vă plimbaţi cum vreţi prin platul Administrativ?“, a răbufnit prefectul la adresa jurnaliştilor. 

Jurnaliştiipot avea acces doar într-o singură sală din Palatul Administrativ, unde trebuie sîă vină reprezentanţi instituţiilor pentru a da declaraţii. Aceştia nu mai pot merge la instituţia la care doresc, decât însoţiţi. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite