Cine este primul gorjean răpus de COVID-19. A intrat în contact cu soţia primarului din Tismana, medic la Centrul de Permanenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Pau a fost infectat cu noul coronavirus
Nelu Pau a fost infectat cu noul coronavirus

Un bătrân în vârstă de 67 de ani din localitatea Tismana, satul Topeşti, care a murit marţi, 7 aprilie, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a fost depistat pozitiv în urma efectuării testului pentru COVID-19. Este prima persoană din judeţul Gorj care moare din cauza noului coronavoris.

Nelu Pau suferea de mai multe afecţiuni cardiace şi hepatice destul de grave de mai mult timp. Nu se ştie cu exactitate cum a infectat. Acesta a fost internat, în ultima perioadă, într-un spital din Timişoara, dar s-a simţit rău şi a mers pa Centrul de permanenţă din Tismana şi a fost trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, unde a fost internat la Secţia de Boli Infecţioase. Starea pacientului s-a deteriorat rapid şi a marţi a decedat, după care i-au fost prelevate probe pentru efectuarea testului pentru COVID-19. 

Cadavrul a fost ţinut la morgă două zile până când a venit rezultatul testului. 

A intrat în contact cu soţia primarului din Tismana

Se va face tot traseul epidemiologic. „Printre persoanele pe care le-a văzut în ultimele zile este şi soţia mea. A fost medic de gardă la Centrul de permanenţă şi a fost împreună cu fiica lui pentru a-l consulta. Ancheta epidemiologică va stabili persoanele care trebuie să intre în izolare. Probabil că soţia va fi testată. Se vor introduce în izolare toate persoanele cu care a avut contact“, a spus Marian Slivilescu, primarul localităţii Tismana.

 

Bătrânul decedat a lucrat la Hidroelectrica , dar şi la Mănăstirea Lainici ca administrator. 

Fiica bătrânului se află în izolare

De bătrân se îngrijea fiica lui, poliţist local în Târgu Jiu. Aceasta lucrează în Dispecerat şi a intrat în izolare. „Direcţia de Sănătate Publică Gorj va stabili ce măsuri se impun. La Dispecerat nu intra în contact cu multe persoane“, a spus Florin Băluţă, directorul Poliţiei Locale Târgu-Jiu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite