Supercom a câştigat o licitaţie de sute de milioane pentru gestionarea deşeurilor în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
supercom

Operatorul de salubritate Supercom a anunţat luni că a câştigat o licitaţie publică organizată de către ADI Salubritate, pentru gestionarea deşeurilor în judeţul Dâmboviţa, contractul având o durată de opt ani şi o valoare de aproximativ 297 milioane lei (peste 60 de milioane de euro).

Compania Supercom a semnat vineri, 2 iulie, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte, un nou contract de colectare şi transport ale deşeurilor municipale din judeţul Dâmboviţa, în urma participării şi câştigării licitaţiei publice organizată de către ADI Salubritate. Contractul are o durată de 8 ani şi o valoare de aproximativ 297 milioane lei (peste 60 de milioane de euro).

Este vorba despre un proiect de gestionare a deşeurilor, derulat la nivelul judeţului Dâmboviţa, primul judeţ din România care a beneficiat de fonduri europene pentru implementarea Măsurii „Reabilitarea sistemului de colectare, transport, tratare şi depozitare a deşeurilor solide în judeţul Dâmboviţa”, prin Programul ISPA.

”Prin noul contract, Supercom îşi continuă activitatea de preluare şi transport ale deşeurilor menajere din judeţ, iar din 2022 va începe colectarea şi transportul de deşeuri selective.  Colectarea selectivă se va face la sursă, de către fiecare cetăţean, prin adunarea deşeurilor reciclabile în pubele dedicate”, arată compania.

Compania precizează că va pune la dispoziţia cetăţenilor 156.000 pubele, 5.200 containere, saci de gunoi speciali şi recipienţi metalici şi va mări flota în judeţ cu 120 utilaje pentru asigurarea serviciului de colectare selectivă şi transport.

„Am dezvoltat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru a oferi cetăţenilor servicii de salubritate la cele mai înalte standarde europene. Faptul că astăzi am semnat un nou contract în urma câştigării licitaţiei publice ne arată că avem încrederea nu doar a administraţiei, dar şi a cetăţenilor. Suntem unul dintre cei mai mari operatori din România şi investim constant în echipamente şi utilaje noi, asigurăm servicii performante şi propunem servicii noi. În Dâmboviţa, din 2022 vom începe colectarea şi transportul deşeurilor selective”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, preşedinte al Supercom.

Supercom este unul dintre cei mai mari operatori de salubritate din România, este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 1990 de Ionel Ciuclea. Compania oferă servicii de salubrizare, colectare, depozitare şi valorificare a deşeurilor, deszăpezire, reciclare etc.

În cele trei decenii de activitate, compania a avut colaborări pe termen lung cu administraţiile locale, atât cele din Bucureşti, cât şi din Ilfov, Dâmboviţa, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Ialomiţa. 

Are 31 de puncte de lucru în toată ţara.

Contractul are o durată de 8 ani şi o valoare de 297.016.750,48 lei, fără TVA, pentru întreaga perioadă de operare, conform ofertei financiare depusă de către SC Supercom SA.

„Este un proiect major de gestionare a deşeurilor, derulat la nivelul judeţului Dâmboviţa, care va stimula îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale populaţiei, susţinerea dezvoltării economico-sociale a localităţilor, promovarea calităţii şi eficienţei serviciului, dezvoltarea durabilă a acestuia, gestionarea serviciului pe criterii de transparenţă, competitivitate şi eficienţă şi, nu în ultimul rând, protecţia şi conservarea mediului înconjurător şi a sănătăţii populaţiei”, arată CJ Dâmboviţa.

Operatorul va utiliza peste 120 de utilaje pentru asigurarea colectării selective a deşeurilor şi transportul separat al acestora, dotate cu sisteme de monitorizare şi cântărire şi va asigura echipamente specifice serviciului, precum 156.227 pubele, 5241 containere, recipienţi metalici, saci rezistenţi.

Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban şi rural, zona de blocuri, să fie dotate cu recipienţi de 1,1 m³, pe culori, galben pentru colectarea deşeurilor de plastic şi metal şi albastru pentru deşeurile de hârtie. Sticla se va precolecta în recipienţi de tip igloo (clopot), prin aport voluntar.

„În eurocontainerele negre, se vor depozita deşeurile menajere, fracţia umedă. Pentru zona de case, atât în mediul urban cât şi în cel rural, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deşeurile din plastic/metal şi câte un sac de 120 l pentru hârtie/carton. În pubelele negre, se vor colecta deşeurile menajere. Deşeurile reciclabile, astfel depozitate, vor fi preluate de către operator, individual, din ”poartă în poartă”, cu o frecvenţă de colectare de două ori pe lună. Restul deşeurilor vor fi ridicate în zona de blocuri, mediul urban, zilnic, iar în mediul rural, o dată pe săptămână”, mai arată CJD.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite