Liderii politici implicaţi în protestele de la Târgovişte vor fi amendaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum, s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în sumă de 9.000 de lei pentru participare la adunări publice nedeclarate. Procesul de identificare continuă. Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Viorel Matei, a declarat astăzi că vor suporta consecinţele legii şi liderii politici şi demnitarii care au participat la proteste.

La rândul său, prefectul Iancu Caracota a insistat asupra faptului că toată lumea trebuie să înţeleagă că trebuie respectată legea. "Nimeni nu neagă dreptul cetăţenilor la liberă exprimare. El este garantat de Constituţie şi de toate autorităţile statului de drept, atâta vreme cât nu degenerează în manifestări antisociale. Vreau să fie clar faptul că nu vom tolera sub nicio formă derapajele şi vom acţiona ferm, luând toate măsurile necesare pentru restabilirea liniştii publice.

Nu am permis şi nici nu vom permite ca un număr redus de oameni  - pentru că la Târgovişte numărul protestatarilor a fost extrem de mic – să pericliteze siguranţa celorlalţi, indiferent cât de vocali sunt cei care au ales să-şi strige nemulţumirile în stradă.

Nu pot să afirm că la proteste nu au venit şi oameni care, cu adevărat, cred că astfel îşi pot rezolva problemele, oameni care o duc greu în această perioadă foarte dificilă, de criză economică, pe care o traversăm. Cred că este important însă să înţelegem corect contextul economic pe care-l traversăm şi să fim responsabili social ", a precizat prefectul judeţului.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite