Coincidenţe mortale la „Troiţa Margaretei“. Preoţii vorbesc despre o mireasă moartă într-un accident de maşină care bântuie locul şi sperie şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Site-urile specializate în fenomene paranormale au inclus 
DN 7 din judeţul  Dâmboviţa pe lista locurilor bântuite. Numai într-un singur an, 2008-2009 în acel loc au murit 12 bărbaţi tineri, toţi necăsătoriţi
Site-urile specializate în fenomene paranormale au inclus  DN 7 din judeţul  Dâmboviţa pe lista locurilor bântuite. Numai într-un singur an, 2008-2009 în acel loc au murit 12 bărbaţi tineri, toţi necăsătoriţi

„Drumul Crucilor“, aşa cum este denumit Drumul Naţional 7, din judeţul Dâmboviţa, bagă spaima în şoferii tineri. La Ieşire din Găeşti, înspre Bucureşti, la 24 septembrie 1936, a murit, chiar în ziua nunţii ei, Margareta Ştefănescu, o tânără de 26 de ani. De atunci, spun localnicii, tânăra ar bântui locul. Mulţi tineri necăsătoriţi şi-au pierdut viaţa în accidente violente de maşină în zonă.

Drumul Naţional 7, care leagă Bucureştiul de Piteşti, a devenit cunoscut pentru accidentele grave care au avut loc pe el de-a lungul anilor, dar mai cu seamă a accidentelor care s-au produs într-un loc în care se află construită o troiţă, la kilometrul 47.

Potrivit preotului paroh de la Biserica Flămânda din Câmpulung, Marian Diniţoiu, ziua de 24 septembrie 1936 trebuia să fie cea mai fericită din viaţa Margaretei Ştefănescu. Avea 26 de ani şi tocmai se căsătorise cu fiul reputatului arhitect Ion Mincu. Împreună cu bogata sa familie, îmbrăcată în rochia de mireasă, se îndrepta de la Bucureşti spre Câmpulung, unde servitorii terminaseră pregătirile pentru nuntă. Între Mătăsaru şi Găeşti, acolo unde acum se află troiţa, autoturismul lor s-ar fi lovit violent de un cap de pod, iar Margareta Ştefănescu ar fi fost singura care şi-ar fi pierdut viaţa, toţi ceilalţi ocupanţi ai maşinii fiind neatinşi. 

Troiţa Miresei
„În 1936, în călătoria de nuntă de la Bucureşti către Câmpulung, pe un drum perfect drept, la intrarea în Găeşti s-a sfârşit tragic. Fiind drumul neasfaltat, s-a creat foarte mult praf din cauza unui camion şi şoferul nu a mai văzut perfect drumul pe care trebuia să îl parcurgă. Din păcate, maşina în care se găsea mireasa, care stătea în dreapta şoferului, a intrat în coliziune cu un cap de pod şi parbrizul i-a tăiat jugulara. A murit pe loc”, ne-a spus preotul Diniţoiu.
Troiţa Miresei

Zdrobiţi de durere, părinţii tinerie, Elena Luiza şi Gheorghe Ştefănescu şi-au îngropat unicul copil la cimitirul Bellu din Bucureşti, îmbrăcată în rochie de mireasă. La scurt timp după tragedie, Gheorghe Ştefănescu a început să-şi viseze fata moartă plângând şi spunându-i: „Nu mă lăsa singură în Bucureşti! Fă-mi o casă pe deal şi adu-mă înapoi, la Câmpulung!”. 

   

„Margareta s-a arătat în vis de mai multe ori tatălui său, Gheorghe Ştefănescu. În vis, ea îl invita să vină pe acel deal unde se găseşte acum biserica (n.r - Biserica Flămânda) să îi facă o casă. A interpretat aceste vise pe care le-a avut în mod repetat cu ea, ca fiind clădirea unei biserici, ceea ce s-a şi materializat, pentru că între 1930 şi 1940 a făcut biserica. Troiţa a fost făcută foarte repede după accident”, mai spune preotul paroh.

Troiţa Miresei

Tatăl Margaretei i-a construit acesteia o Biserică extrem de scumpă pentru acea vreme, cu ajutorul unor meşteri italieni, din piatră de Albeşti, cu marmură, în care sunt sculptate flori de crin. Biserica a fost ridicată pe ruinele alteia, numită „Schitul Mireselor”, acolo unde fetele sărace erau înzestrate. Aici a fost adus trupul Margaretei şi îngropat într-un mormânt tot din marmură, ca un voal. 

Perioada cea mai neagră, 2008-2009: 12 tineri decedaţi

Site-urile specializate în fenomene paranormale au inclus  DN 7 din judeţul Dâmboviţa pe lista locurilor bântuite. În anii care au trecut de la tragedie, în acel loc au avut loc o mulţime de accidente mortale. Locul a fost numit de către localnici şi nu numai, loc blestemat, în ciuda faptului că şoseaua este fără probleme şi cu vizibilitate. „Am trecut şi eu de multe ori pe acolo şi nu mi-a apărut nicio stafie în faţă”, ne-a spus protopopul Adrian Constantin, de la Protoeria Găeşti.

Troiţa Miresei

Chiar şi-aşa, numai într-un singur an, 2008-2009 în acel loc au murit 12 bărbaţi tineri, toţi necăsătoriţi. 

„Nu ştiu ce o mai fi aici că a murit atâta lume în acest loc. Şi au murit mulţi tineri. Mie mi-a murit nepotul de 19 ani, în septembrie 2008. E adevărată legenda aceea cu mireasa moartă şi cu faptul că din cauza ei se întâmplă astfel de accidente. E prea mare coicidenţa”, ne-a spus Floarea Eugenia.

Oamenii au început să creadă că sufletul miresei moarte îşi caută încontinuu iubitul de care a fost despărţită atât de brutal.

 „Sunt foarte multe accidente grave în acest loc şi când se întâmplă mor câte doi, trei. Se spune că încă îşi caută soţul. Dumnezeu mai ştie”, ne-a spus Ion Pătru, ruda unui alt tânăr decedat în 2009. 

Ce scrie pe zidul troiţei:

Acest sfânt lăcaş, cu hramul Sf M. Mc. Gheorghe, a fost ridicat în memoria miresei Margareta Ştefănescu, care a decedat în ziua nunţii ei, pe 24.09.1936 – accident de maşină. De atunci şi până acum s-au întâmplat mai multe accidente pe tronsonul de 2 km, din Dn 7, la ieşirea din Găeşti

Troiţa Miresei

La fel şi la Biserică, deasupra uşii de la intrare.

"ACEASTĂ SFÂNTĂ BISERICĂ CU HRAMUL ADORMIREA MAICII DOMNULUI RIDICATU-S-A DIN TEMELIE ÎN ANII 1938-1940, PRIN OSÂRDIA ŞI CU CHELTUIALA BUNULUI CREŞTIN GHEORGHE ŞTEFĂNESCU DIN CÂMPULUNG, ÎN MEMORIA FIICEI SALE MARGARETA, RĂPITĂ DE MOARTE NĂPRAZNICĂ ÎN ZIUA NUNŢII EI ŞI ÎNMORMÂNTATĂ ÎN HAINA ÎNFRUMUSEŢATA DE MIREASĂ ÎN INTERIORUL BISERICII. AMIN"

Troiţă resfinţită, spirite liniştite

În 2009, un sobor format din mai mulţi preoţi a sfinţit troiţa care se credea bântuită, şi accidentele mortale au încetat. Potrivit IPJ Dâmboviţa, din 2011 şi până astăzi, în locul cu pricina nu au mai avut loc accidente mortale, ci doar vătămări corporale uşoare.
 

Troiţa Miresei
„S-au liniştit acum spiritele. Au tot avut loc morţi violente şi se pare că atunci când se întâmplă asemenea lucruri, sufletul respectiv rămâne neîmpăcat până în urma unor slujbe de pomenire care se fac, în amintirea celui care a dispărut aşa subit. De fapt, sufletul trebuie să fie împăcat, mai spune preotul Diniţoiu. 

   Cupluri unite pe vecie

flamanda biserica

În ziua în care rămăşiţele Margaretei au fost aduse în parohia din Câmpulung, în anul 1940, preoţii au ţinut o slujbă conform obiceiului creştinesc. Sfântul lăcaş este un loc binecuvântat de Dumnezeu, localnicii şi preotul paroh al bisericii afirmând că niciun cuplu care şi-a unit destinele în acest loc nu a ajuns în pragul divorţului. Tânăra mireasă ocroteşte tinerii căsătoriţi, pentru ca măcar aceştia să simtă bucuria căsniciei de care ea nu a avut parte. Construită din lacrimile miresei moarte, biserica sfinţeşte legământul nupţial al copiilor lui Dumnezeu. 

Biserica nu acceptă fantomele su stafiile

„Biserica nu aceptă aşa ceva şi nici eu personal. Dacă există teama de iraţional care e inoculată în mintea unor oameni, acest lucru se datorează fricii, spaimei, nedumeririi. Toate acestea fac să crezi că cineva te urmăreşte, te striveşte, în locuri unde s-au întâmplat lucruri cu o tensiune foarte mare, sau accidente, vrând, nevrând. Biserica nu agrează apariţiile unor stafii sau fantome, deşi acceptă că există o lume paralelă cu a noastră. Atunci când ne gândim la existenţa Raiului şi a Iadului, ne gândim deja la o lume care nu mai face parte din ceea ce se întâmplă în dimensiunea noastră”, adaugă preotul paroh de la Flămânda.

CITIŢI ŞI:


Sfinţire: Slujbă pentru liniştea veşnică a miresei Margareta

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite