Cinematograful din Târgovişte intră la reabilitare prin CNI. Compania va investi peste 8 mil. de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administraţia locală asigură 714.000 lei iar CNI investeşte 8.200.000 lei
Administraţia locală asigură 714.000 lei iar CNI investeşte 8.200.000 lei

Trecerea amplasamentului Cinematografului Independenţa din subordinea Primăriei Târgovişte în subordinea Companiei Naţionale de Investiţii va fi de bun augur pentru târgovişteni. Clădirea ar putea fi reabilitată, după ce CNI a inclus pe lista sa de investiţii singurul cinematograf din Târgovişte.

Clădirea a fost, de mulţi ani, uitată în nepăsare, iar timpul şi-a pus amprenta peste ea. şi timpul şi-a pus serios amprenta asupra ei, transformând- o în ruina din centrul municipiului reşedinţă de judeţ.

Administraţia locală asigură 714.000 lei iar CNI investeşte 8.200.000 lei. Consiliul Local a predat ieri, pe bază de protocol, clădirea Cinematografului şi terenul aferent acesteia Ministerului Dezvoltării Regionale, respectiv Companiei Naţionale de Investiţii.

Administraţia locală va trebui ca din bugetul propriu să asigure finanţarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi (lumină, apă, canal, gaze), adică trebuie să aibă „pregătiţi” peste 714.000 lei pentru asemenea servicii şi lucrări, însă suma este mică pe lângă cea pe care o investeşte CNI în reabilitare şi modernizare, 8,2 milioane de lei. 

Odată cu aprobarea Proiectului de Hotărâre, Consiliul Local Municipal se obligă să asigure şi suprafeţele de teren necesare pentru depozitarea materialelor de construcţie şi organizarea şantierului. După ce clădirea va fi reabilitată, modernizată şi repusă în funcţiune, Consiliul Local Municipal are obligaţia să menţină destinaţia şi să întreţină obiectivul pentru o perioadă de cel puţin 15 ani.

Cinematograful ''Independenţa'' a fost construit în 1977 şi are 668 de locuri. Suprafaţa construită a cinematografului este de 1.400 de metri pătraţi. Cinematograful a fost preluat în administrare în 2010 de către Primăria Târgovişte de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor ''România Film''. De atunci singura activitate care a avut loc în cinematograf a fost o sală de bingo, într-o încăpere a clădirii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite