Asemănarea izbitoare dintre un castel din Italia şi Turnul Chindiei. Fortificaţia lui Ţepeş a fost ridicată la trei secole distanţă
0Numit Castelul Poggio Diana sau Misilcassino, Castelul Poggiodiana se află în provincia Agrigento şi este situat pe un deal la aproximativ 200 de metri de mare. Castelul a fost construit în secolul al XII-lea de normanzi pentru a apăra micile comunităţi învecinate şi terenurile între Platani (Eraclea Minoa) şi Triocala (Caltabellotta) şi seamănă izbitor cu Turnul Chindiei din Târgovişte.
Din vechea fortificaţie, aflată acum în paragina, se mai păstrează o parte din perimetrul zidurilor castelului şi un turnu de 25 de metri înălâime şi 30 de metri în circumferinţă. Cetatea din Italia a fost păzită bine de o serie de clădiri, iar apărarea era reprezentată de un zid de jur împrejur.


Castelul a avut două intrări, una orientată spre sud, cealaltă spre nord, care dădea într-o curte mare.
Despre Turnul Chindiei
Turnul Chindiei a fost construit în vremea domnitorului Vlad Ţepeş, cel mai sângeros domnitor român, cunoscut în întreaga lume sub numele de „Dracula”. Cunoscut şi ca Turnul Chindia, este un turn construit în secolul al XV-lea, în Târgovişte, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească. Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Ţepeş, în timpul celei de-a doua domnii, iniţial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foişor de foc, dar şi pentru stocarea tezaurului.
Clădirea măsoară 27 de metri în înălţime şi 9 metri în diametru. Între anii 1847 şi 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, care a înălţat construcţia iniţială cu 5 metri.

Există două ipoteze privind originea numelui turnului, însă nu există niciun consens în privinţa acestui fapt. Cea dintâi susţine că zone din vecinătatea turnului erau locul de desfăşurare a unor ospeţe, denumite „chindii”, de unde şi provenienţa numelui.
De asemenea, s-a sugerat că numele îşi are originea de la cuvântul „chindie”, un arhaism ce însemna „apus”, perioadă a zilei în care soldaţii ce apărau turnul aveau obligaţia să dea semnalul prin care cele cinci porţi ale oraşului erau închise.
