Reacţia nervoasă a unui medic de familie după ce sistemul cardurilor de sănătate a picat din nou: „Băi, nesimţiţilor, sunt copii care au nevoie de tratament!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Haidamac, medic de familie în Suceava FOTO Oana Şlemco
Florin Haidamac, medic de familie în Suceava FOTO Oana Şlemco

Medicul sucevean Florin Haidamac s-a revoltat după ce sistemul de carduri de sănătate a căzut de mai multe ori în decursul lunii decembrie. El le solicită celor care se ocupă de mentenanţa sistemului să le ceară scuze public pacienţilor care nu pot beneficia de reţete compensate.

Florin Haidamac este medic de familie în comuna Şerbăuţi, judeţul Suceava, bloger şi autorul mai multor cărţi. Sătul să le explice pacienţilor asiguraţi de ce nu pot beneficia de tratamente compensate, medicul şi-a vărsat nemulţumrile într-o postare pe Facebook.

Florin Haidamac solicită celor responsabili de mentenţa sistemului să ceară scuze pacienţilor. Atrage atenţia că este sezonul virozelor şi că cei mai mulţi dintre pacienţii săi sunt copii.

 Florin Haidamac susţine că de la începutul lunii decembrie sistemul a funcţionat doar pe bază de noroc. În unele zile programul informatic a mers foarte greu, iar în altele s-a blocat cu totul. 

“Nesimţirea celor care se ocupă de sistemul integrat de multe sute de milioane de euro din bani publici nu are limite. De la începutul lunii decembrie sistemul funcţionează doar cu noroc. Cu întârzieri şi blocaje. Să le fie ruşine celor care se ocupă de mentenanţă şi să îşi ceară scuze public pacienţilor care nu pot beneficia de reţete compensate. În plină creştere a numărului de viroze. Băi nesimţiţilor, sunt copii care au nevoie de tratament", a scris medicul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite