Expoziţie de reptile vii la Muzeul de Ştiinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarul reptilelor se mândeşte cu speciile rare din colecţie
Proprietarul reptilelor se mândeşte cu speciile rare din colecţie

Printre exponatele cele mai exotice se numără vipera palestiniană, vipera pufăitoare, crotalul de pădure, mocasinul de apă sau pitonul indian. Colecţia poate fi vizionată zilnic între orele 9.00 şi 18.00.

 Cea mai mare colecţie de reptile din ţară este prezentată la Suceava din această săptămână şi adună la un loc 70 de specii de şerpi, şopârle, vipere şi tarantule din toată lumea. Expoziţia este deschisă la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii zilnic, de luni până duminică, între orele 9.00 şi 18.00. Încă din primele zile, zeci de copii au venit împreună cu părinţii să vadă exoticele exponate.


„Am văzut numai la televizor aşa ceva, acum văd pentru prima dată în realitate. Cel mai mult mi-au plăcut şerpii mari şi crocodilul. Tatăl meu m-a adus să-mi arate şarpele boa şi tot felul de şerpi care nu trăiesc pe continentul nostru“, povesteşte Laurenţiu Cotoc, în vârstă de şase ani.


Pasiune costisitoare pentru proprietar


Copiii adunaţi în faţa cutiilor de sticlă pot admira fără niciun pericol şopârla cu limba albastră care trăieşte în Australia, Indonezia şi Taninbar, vipera palestineană, care este un specimen veninos specific teritoriului Siriei şi a Iordaniei, vipera pufăitoare din Africa, care poate atinge un metru jumătate lungime, dar şi alte specii.

Crotalul de pădure este un alt specimen necunoscut, care trăieşte în Texas şi Minnesota, la fel şi mocasinul de apă şi pitonul indian, care se găseşte pe teritoriul Asiei şi al Indiei şi care a junge până la 8-9 metri lungime şi 120 de kilograme. Acesta din urmă este cel mai mare şarpe cuprins în colecţie şi necesită îngrijiri speciale.


„Am început acum 12 ani, însă pasiunea este mai veche. Este costisitor să le cresc. Dacă calculez în timp, îmi trebuie un salariu destul de mare. Pentru hrană am acasă o crescătorie de rozătoare şi una de insecte pentru şopârle şi păianjeni. Este scumpă chiria, deoarece îmi trebuie un spaţiu destul de mare pentru ele“, spune Florin Sîrb, proprietarul celor 70 de reptile.


Acesta îşi expune reptilele peste tot în ţară, iar până la Suceava a trecut prin Iaşi şi Fălticeni, unde a avut destul de mulţi vizitatori. „Am specii foarte rare, cum ar fi, de exemplu, Cobra Scuipătoare de Indochina, care trăieşte în junglă sau Vipera Rinocer din Kenya şi Congo. Am în colecţie specii foarte periculoase, iar eu sunt singurul care mă ocup de ele. Eu fac curat, eu le hrănesc şi tot eu sunt impresarul şi administrator“, a adăugat Florin Sîrb.

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite