VIDEO Cum sunt dezinfectate locurile de joacă în Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zonele publice din municipiul Slobozia au fost dezinfectate FOTO destepti.ro
Zonele publice din municipiul Slobozia au fost dezinfectate FOTO destepti.ro

Locurile de joacă din parcurile şi zonele publice ale municipiului Slobozia au intrat într-un amplu program de dezinfecţie, realizat de Direcţia de Administrare a Domeniului Public.

Echipaţi în costume speciale, angajaţii DADP au dezinfectat toate locurile de joacă aflate în exploatare (echipamente de joacă şi suprafeţe antitraumă), în vederea prevenirii şi diminuării riscurilor de contaminare cu coronavirus a copiilor.

Conform Primăriei Slobozia, dezinfectantul folosit ( Antec Virkon) este avizat de Ministerul Sănătăţii şi are un spectru larg de acţiune împotriva virusurilor. Acesta se aplică prin pulverizare şi este lăsat să acţioneze 120 de minute. Locul este împrejmuit timp de 24 de ore, pentru ca după acţiunea soluţiei, elementele de joacă să fie spălate.

Pentru a nu crea disconfort celor mici, lucrările de dezinfecţie au fost realizate noaptea, cu sprijinul Poliţiei Locale. Întrucât spaţiul rămâne deschis, expus virusurilor, recomandăm respectarea cu stricteţe a normelor de igienă! Acţiunea va fi reluată după o săptămână, timp în care vor fi dezinfectate şi grădiniţele şi scolile din oraş, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite