Slobozia: Băhăian a cerut eliberarea din arest / Se aşteaptă decizia judecătorilor UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Băhăian este adus astăzi în faţa magistraţilor ialomiţeni pentru a da socoteală în cazul celor două dosare conexate care privesc atât infracţiunile economice, cât şi instigarea la omor.

UPDATE: ora 16:50 - Omul de afaceri Sergiu Băhăian a fost adus astăzi în faţa instanţei ialomiţene. Acesta a cerut magistraţilor înlocuirea măsurii de arest preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara.
În dosarul conexat care priveşte atât infracţiunile economice, cât şi instigarea la omor, Sergiu Băhăian a cerut să fie liber. „Doamna Procuror, din rechizitoriul onoratului parchet sunt singurul care beneficiez de circumstanţe atenunate. Am avut o conduită sinceră şi nu cred că aş reprezenta vreun pericol public. Am plătit o parte din prejudiciu chiar dacă am fost în arest. Daţi-mi încredere şi daţi-mi posibilitatea să plătesc întreg prejudiciul. Cât despre instigarea la omor, aceasta nici nu a existat. Sunt doar vorbele unei persoane care a omorât patru oameni“, a spus Băhăian, în sala de judecată.
Procurorul de la DIICOT a cerut respingerea cererii şi menţinerea stării de arest preventiv, însă ultimul cuvânt îl are judecătorul care va decide dacă Băhăian va rămâne în arest sau nu.
Alături de el, alţi patru inculpaţi au cerut să fie liberi. Mihai Dăscălete, Petru Brumă, Edward Mărculescu şi Marin Călin au spus procurorilor că nu reprezintă pericol pentru siguranţa publică şi au solicitat revocarea arestării sau înlocuirea măsurii de arest preventiv, cu interdicţia de a părăsi ţara, sau oraşul, după caz. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pe 11 februarie 2011.

Cele două dosare au fost conexate în luna decembrie, în cadrul ultimei înfăţişări pe care mafiotul bucureştean a avut-o cu judecătorii Tribunalului Ialomiţa. Tot atunci, Băhăian le-a cerut magistraţilor să îi înlocuiască măsura de arest preventiv, cu interdicţia de a nu părăsi oraşul. Tot atunci Sergiu Băhăian a promis că va plăti tot prejudiciul creat de gruparea sa prin emiterea de cecuri false. Sergiu Băhăian execută mâine ultima zi de carceră, pedeapsă primită pentru deţinerea de telefoane mobile în luna noiembrie. De atunci şi până acum a mai fost depistat cu telefoane mobile de două ori,  atât la Slobozia cât și la Poarta Albă, ancheta fiind încă nefinalizată.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite