Profesorul care a organizat excursia fără cazare de la Alba Iulia şi directorul şcolii, cercetaţi disciplinar. Unde au greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul de copii a fost evacuat de pompierii ISU Alba pe 1 decembrie
Grupul de copii a fost evacuat de pompierii ISU Alba pe 1 decembrie

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a încheiat primele verificări la şcoala din Olt de unde pe 30 decembrie 2018 au plecat spre Alba Iulia 22 de copii şi un profesor însoţitor. Copiii au fost evacuaţi pe 1 decembrie din Catedrala Încoronării, după ce s-a solicitat ajutorul pentru unul dintre ei.

În urma incindentului de la Alba Iulia, când un grup de 22 copii dintr-o şcoală olteană a fost evacuat de pompieri din Catedrala Încoronării, elevii fiind cazaţi la un cămin-internat din Alba Iulia până când au putut porni, cu trenul, spre casă, IŞJ Olt a demerit o anchetă, în urma căreia marţi, 4 decembrie 2018, a transmis concluziile. Şefii profesorului de religie Ion Bobea au constatat că excursia a fost organizată legal, în schimb profesorul nu a solicitat un al doilea cadru însoţitor, având în vedere numărul de elevi.

„În urma verificărilor efectuate în data de 03.12.2018 de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt s-a constatat că, în marea majoritate, dosarul organizării excursiei a fost întocmit cu respectarea reglementărilor legale în vigoare; s-au constat două vicii de procedură constând în neîndeplinirea demersurilor necesare pentru asigurarea unei nopţi de cazare a copiilor şi necooptarea a încă unui cadru didactic însoţitor; s-a propus declanşarea procedurii cercetării disciplinare a domnului profesor BOBEA Ion, precum şi a domnului profesor DĂNESCU Georgian, director al Şcolii Gimnaziale Dăneasa“, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

Profesorul nu se află la prima excursie organizată, elevii, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, participând şi în anii trecuţi la excursii similare, la Bucureşti, organizate tot de Ziua Naţională.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite