Oltul, sub avertizare Cod Portocaliu.  Ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină în orele următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis avertizări pentru mai mult de jumătate de ţară. Codul Galben intră în vigoare astăzi, de la ora 10,00, în timp ce avertizarea Cod Portocaliu vizează jumătate de ţară şi intră în vigoare la ora 13,00.

Judeţul Olt se va afla sub avertizare Cod Portocaliu, astăzi, 25 august 2020, de la ora 13,00, până la ora 23,00.

„În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei şi a Transilvaniei, local în Oltenia şi vestul Munteniei, precum şi în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, cu viteză la rafală de peste 70...80 km/h, vijelii, grindină şi descărcări electrice. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi 30...40l/m.p. şi, pe arii restrânse, 50...70 l/mp“, spun meteorologii.

Alte nouă judeţe se vor afla, începând cu ora 10,00, şi tot până la ora 23,00, sub avertizare Cod Galben. Se vor înregistra ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, cantităţile de apă putând atinge şi depăşi 20...25 l/m.p. şi izolat 40...50 l/m.p.. „Astfel de fenomene se vor semnala şi în sud-estul teritoriului, pe arii restrânse, seara şi noaptea“, mai avertizează ANM. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite