Cum te reprogramezi pe lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID. Tipul vaccinului, afişat pe platformă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
programare lista asteptare

Persoanele care doresc să se reprogrameze, din diverse motive, pe o listă de aşteptare în vederea vaccinării împotriva COVID-19 o pot face. Perioada în care va veni notificarea pe telefon sau e-mail variază în funcţie de mai multe condiţii.

Dacă aţi descoperit că v-aţi programat pe o listă de aşteptare crezând că în centrul respectiv se administrează un anumit tip de vaccin, iar la o cercetare ulterioară aţi descoperit că este vorba de un alt vaccin, şi vreţi să vă reprogramaţi, o puteţi face. 

Dacă, pe de altă parte, aţi descoperit un centru de vaccinare cu mai puţine persoane în aşteptare şi consideraţi că timpul de aşteptare până la vaccinare ar putea fi mai mic decât în altă parte, de asemenea vă puteţi reprograma. 

Indiferent de motivele pentru care doriţi reprogramarea pe o listă de aşteptare vestea este că o puteţi face în platforma Ro-Vaccinare.

Timpul de aşteptare a notificării în funcţie de care ulterior veţi face efectiv programarea pentru administrarea vaccinului poate varia. Contează pe de o parte categoria populaţională din care faceţi parte (dacă sunteţi o persoană eligibilă în etapa a II-a -persoană vârstnică, bolnav cronic, lucrător în domenii esenţiale - veţi aştepta mai puţin), iar pe de alta, locul ocupat pe lista de aşteptare.

„Platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populaţie prioritară stabilită prin Strategia de vaccinare, precum şi a ordinii de înscriere pe listele de aşteptare.

Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de aşteptare este următoarea:

1. 75% - Populaţia cu grad ridicat de risc
2. 25% - Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale
3. Populaţia generală, în cazul în care rămân locuri neocupate“, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Dacă faceţi parte din ultima categorie, platforma va respecta în totalitate ordinea de înscriere pe listele de aşteptare.

„La înscrierea pe lista de aşteptare, platforma asociază utilizatorului data şi ora efectuării rezervării. O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de aşteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare va ocupa următoarea poziţie după persoanele deja înscrise.

Este important de menţionat faptul că o persoană care anulează rezervarea şi apoi se înscrie din nou pe lista de aşteptare îşi pierde locul şi va fi aşezată la finalul listei“, mai precizează GCS.

În momentul în care se eliberează locuri de vaccinare veţi primi o notificare prin SMS şi e-mail. Din acel moment  beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică şi să selecteze data şi ora de vaccinare.

 „La finalizarea cu succes a programării, aplicaţia generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.

Reamintim faptul că, potrivit cerinţelor CNCAV, listele de aşteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile. Numărul de înscrieri realizate pentru fiecare centru, numărul de locuri disponibile şi tipul vaccinului sunt afişate în interfaţa de tip hartă din platforma ROVACCINARE“, mai precizează autorităţile.

Numărul persoanelor înscrise pe liste de aşteptare în toată ţara a ajuns la peste 760.000. Vineri-dimineaţă, 26 martie 2021, erau disponibile aproape 10.000 locuri pentru vaccinare, toate în centre care administrează vaccinul produs de Astra Zeneca, şi niciun loc pentru celelalte vaccinuri. Cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare vor vaccinul produs de Pfizer – aproape 680.000, urmate de Moderna – peste 48.000 şi Astra Zeneca – aproape 36.000.

Vă recomandăm şi: 

Puţini români pe listele de aşteptare la vaccinare. Cîţu: Sper să nu ajungem să avem doze nefolosite

Tipul de vaccin, numărul de locuri libere şi numărul de persoane aflate pe lista de aşteptare, disponibile în platforma de programare pentru fiecare centru

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite