Sibiu: Sindicaliştii din sănătate se prăgătesc să iasă în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii SANITAS Sibiu spun că problema desfiinţării spitalelor din Cisnădie şi Agnita a creat tensiuni în rândul angajaţilor şi a localinicilor care beneficiază de serviciile celor două unităţi. Până la proteste însă, sindicaliştii vor mai purta o rundă de negocieri cu reprezentantii Prefecturii Sibiu ai Directiei de Sănătate Publică. 

CITIŢI ŞI

Căminele de bătrâni din judeţul Sibiu sunt suprapopulate

Apelul primarului din Cisnădie către cetăţeni: Ajutaţi-ne să salvăm spitalul!

Sindicaliştii din sănătate spun că iniţiativa de a comasa Spitalul de Psihiatrie şi pe cel Pneumoftiziologie cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu va avea niciun beneficiu, ba din contră, va crea un haos total.

„Din analizele noastre rezultă că nu se realizează niciun fel de economie, în această direcţie, făcând o economie de câţiva directori, dar creând o barambureală generală în toate cele trei unităţi sanitare care au arierate total diferite şi activităţi medicale total diferite. Unele funcţionează pr programe ale Ministerului Sănătăţii, altele funcţionează pe servicii medicale prestate în relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate“, spune Dan Pirnoiu, liderul Sanitas Sibiu.

„Dacă un spital nu are audienţă, piere singur“
Mai mult, ideea desfiinţării  spitalelor din Cisnădie şi Agnita i-a pus pe jar pe angajaţi, care că se pregătesc să iasă în stradă. „În aceste două localităţi, deja tensiunile încep să crească, există presiune că vor fi mari mişcări pentru că populaţia susţine păstrarea celor două instituţi medicale. Sigur, se motivează faptul că nu sunt linii de gardă pentru fiecare specialitate în parte, dar nu este posibil să fie atâtea linii de gardă ca în spitalul judeţean.  Dar cele două spitale au mers foarte bine, nu au avut datorii şi s-au descurcat foarte bine, cu banii aceştia puţini. Ca atare, considerăm că spitalele trebuie să rămână de sine stătătoare, sa fie autonome, au o relaţie contractualăcu Casa de Asigurări şi dacă va fi să piară, vor pieri din lipsa de servicii medicale. Dacă un spitale, ca şi un magazin, nu are audientă, piere singur. Dovadă că aceste unităţi au mers foarte bine“, a completat Pirnoiu.

Oameni disponibilizaţi
Cât despre problema disponibilizării personalului medical din spitalele care urmează să se închidă, reprezentantul Sanitas Sibiu spune că este „doar o şmecherie “. „Ei spun că nu vor fi oameni disponibilizaţi. Este doar o şmecherie cu care ministrul nu ne poate duce de nas. Pentru că, odată ce transformi aceste unităţi, este clar că nu va mai fi nevoie de atâţia doctori şi asistente, pentru că nu vor mai avea ce face cu ei“, mai spune Pirnoiu.

Reprezentantii Sanitas Sibiu au solicitat, în această dimineţă,  prefectului de Sibiu,  o întâlnire în cadrul Comisie de Dialog Social, pentru a analiza situaţia din spitale, pe care o doresc „cât mai urgent posibil“. În urma întâlnirii, sindicaliştii vor stabili şi măsurile ulterioare, pentru împiedicarea desfiinţării spitalelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite