Fotografiile protestului prin lectură de la Sibiu au devenit virale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici 24 de ore de la publicarea pe Facebook a fotografiilor cu cei 300 de sibieni care au protestat lecturând în linişte, timp de o oră, în centrul oraşului, peste 2.000 de oameni din ţară şi nu numai au share-uit imaginile.

”«Duşmanii societăţii», «Mizerabilii», «Cercul mincinoşilor» şi alte titluri cu mesaje potrivite. Iată cum rezistă cititorii din Sibiu”, este unul din ultimele mesaje postate la albumul foto publicat pe Facebook de Silvana Armat, unul din fotografii care au urmărit ineditul protest organizat cu aviz de la Primăria Sibiu. Imediat după prânzul zilei de duminică, peste 300 de sibieni au venit cu diferite titluri, cu scaune şi pături (a fost un vânt destul de puternic) pentru a protesta în linişte, prin lectură, împotriva Guvernului Grindeanu.

Postate pe pagina ei, şi pe alte grupuri Facebook din Sibiu, albumul foto a fost distribuit de peste 2.200 de ori în primele 20 de ore de la postare. Iar numărul total al impresiilor şi comentariilor este şi mai mare. ”A fost o atmosferă foarte caldă în ciuda frigului şi a vântului. Iar oamenii chiar au citit, nu au venit doar să braveze. Oamenii au fost foarte deschişi, am văzut şi multe feţe pe care le-am zărit şi la protestele de seară. Şi mulţi au venit însoţiţi de copii, pentru a-i educa într-un spirit civic”, spune Silvana Armat, ale cărei fotografii s-au viralizat.

Mesajele celor care au răspândit prin intermediul reţelelor imaginile sunt din toată ţara, dar şi din străinătate ”Aşa de frumos! Să scoatem cărţile la plimbare şi în Iaşi”, propune Alexandra Ignat. ”Cărţile te fac neprost. Respect Sibiu!”, scrie şi Elena Ilie, din Timişoara.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite