Articol publicitar

Fii un întreprinzător european de succes!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinzătorii europeni beneficiază de o serie de drepturi şi oportunităţi atunci când doresc să furnizeze produse sau servicii în alte state membre. Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru vine în sprijinul întreprinzătorilor din Regiune informându-i cu privire la aceste drepturi.

În calitate de cetăţean european, sunteţi sprijiniţi să vă manifestaţi spiritul antreprenorial. Uniunea Europeană încurajează statele membre să atingă obiective, precum reducerea la 3 zile lucrătoare a procedurii de creare a unei întreprinderi, limitarea costurilor la 100 de euro, completarea on-line a formalităţilor de înregistrare şi posibilitatea de a înregistra on-line o întreprindere în altă ţară. De asemenea, cetăţenii europeni au dreptul de a înfiinţa o întreprindere, chiar şi individuală, în orice ţară a Uniunii sau de a deschide o filială/sucursală a unei întreprinderi deja existente în UE, în altă ţară a Uniunii Europene.

image

Când vă extindeţi activitatea în alte state membre puteţi să solicitaţi sprijinul reţelei Enterprise Europe. Având aproape 600 de puncte de contact şi 3 000 de angajaţi cu experienţă, este cea mai largă reţea din Europa care oferă servicii de informare şi consultanţă pentru întreprinderi. O bază de date verificată permite diferitor puncte de contact să păstreze în permanenţă legatura unele cu altele şi să întrunească ofertele şi cererile de parteneriat. Reţeaua oferă consiliere într-o gamă largă de aspecte de ordin comercial.  Pentru detalii accesaţi: http://www.bisnet-transylvania.ro/  sau http://een.ec.europa.eu/.

 

Când furnizaţi produse în alte state UE aveţi şi unele obligaţii. Cele mai multe produse prezente pe piaţa UE fac obiectul unor reglementări comune, care stabilesc standarde ridicate de siguranţă pentru protecţia consumatorilor şi a mediului. Este cazul standardelor aplicabile maşinilor şi utilajelor, autovehiculelor, dispozitivelor medicale, substanţelor chimice, echipamentelor hertziene, materialelor textile, echipamentelor electrice etc.

 

Există produsele care nu fac obiectul acestor norme dar sunt reglementate de legislaţia şi standardele fiecărui stat membru. În acest caz, se aplică principiul recunoaşterii reciproce. Aceasta înseamnă că dacă primiţi autorizaţia de comercializare a unui produs într-una din ţările UE, aveţi dreptul să-l comercializaţi în orice alt stat membru. Pentru a afla ce norme sunt aplicabile produsului dumneavoastră, vă invităm să consultaţi punctul de informare despre produse din ţara care vă interesează:

http://ec.europa.eu/enterprise/intsub/a12/index.cfm?fuseaction=a12.menucontacts)

image

De asemenea, în calitate de producător, distribuitor sau importator, trebuie să îndepliniţi o serie de obligaţii pentru a garanta calitatea şi siguranţa produselor: să indicaţi marca sau denumirea comercială pe produs sau pe ambalajul acestuia, să furnizaţi instrucţiuni de utilizare şi indicaţii de siguranţă şi să oferiţi despăgubiri pentru daunele provocate de produsele cu defecte.

 

Sunteţi sprijiniţi şi când furnizaţi servicii în alte state ale UE. Autorităţile naţionale au înfiinţat puncte unice de contact în toate statele membre. Acestea au rolul de a vă informa cu privire la formalităţile necesare pentru a furniza servicii în ţara respectivă şi de a vă sprijini pe parcursul procedurilor administrative online.  Pentru detalii, accesaţi: http://ec.europa.eu/internal_market/eu-go

 

Mai mult, cei care au o societate înregistrată care furnizează servicii (ca arhitect sau ghid turistic, de exemplu),  pot să ofere aceste servicii şi în altă ţară din UE fără a înfiinţa o societate sau o sucursală acolo. Acest lucru este posibil dacă serviciile sunt furnizate în acea ţară doar temporar sau numai unui anumit client care locuieşte acolo sau doar pentru a testa piaţa înainte extinderii activităţii societăţii în acea ţară.

Detalii cu privire la drepturile şi oportunităţile de care beneficiaţi ca şi întreprinzător european sunt disponibile la adresa de internet:  http://europa.eu/youreurope/business/index_ro.htm

 

image

De asemenea, dacă doriţi să identificaţi programe de finanţare pentru afacerea dumneavoastră puteţi să apelaţi la serviciile de informare oferite de echipa Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru. Puteţi să contactaţi Centrul la tel 0358 403 121 sau prin e-mail la adresa europedirect@adrcentru.ro. De asemenea, pe pagina de internet www.europedirect-adrcentru.ro găsiţi Catalogul surselor de finanţare - un document electronic actualizat lunar ce conţine informaţii sintetice privind programele de finanţare active.

                                                                                   

Sibiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite