S-a reluat navigaţia pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce luni a fost închisă navigaţia pe Dunăre datorită vântului, din această dimineaţă de la ora 8 traficul a fost reluat.

Traficul fluvial a fost închis, luni, pe Dunăre între kilometrii fluviali 1040 şi 1040. Această măsură a fost impusă de vântul puternic a cărui viteză depăşeşte 20 metri/s, situaţie care a obligat echipajele să retragă navele la adăpost. S-a dispus ca navigaţia pe Dunăre să fie oprită în sectorul fluvial Baziaş şi Coronini. Navele nu au putut ridica ancora decât după ce condiţiile meteorologice au revenit la normal. „În această dimineaţă la ora 8 a fost ridicată interdicţia de a naviga pe sectorul Baziaş-Coronini şi se circulă normal pe Dunăre, fără nici un fel de probleme. La rândul său şi portul Moldova Veche este operabil“ a declarat Bobi Buia, şeful Căpiteniei Portului Moldova Veche.

În sectorul Cazanele Mici şi Cazanele Mari autorităţile navale au instituit restricţii de circulaţie, convoaielor permiţându-li-se să se deplaseze numai tractând câte două şlepuri în zona în care curenţii sunt deosebit de mari ca urmare a creşterii debitului peste 11.000 mc/s.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite