Resita: Blocuri ieftine, la licitaţiile de la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Blocuri ieftine, la licitaţiile de la Finanţe
Resita: Blocuri ieftine, la licitaţiile de la Finanţe

Printre obiectele vândute sunt şi locuinţe sociale.

Pentru ca banii pe care unele firme îi au de achitat să fie recuperaţi, licitaţiile au fost organizate şi de trei ori.

Firmele care au uitat să-şi plătească dările către stat sunt luate în vizorul inspectorilor de la Finanţe. Astfel, pe bunurile datornicilor se pune sechestru, iar pentru ca banii să fie recuperaţi, obiectele sunt scoase la licitaţie.

Direcţia de Finanţe Publice este însă nevoită să repete licitaţiile, din cauza lipsei de cumpărători. La ultima, reprezentanţii Direcţiei au scos la vânzare  un bloc întreg, care aparţine unei firme cărăşene, imobil în care sunt 57 de apartamente. Licitaţia s-a organizat în data de 17 iulie. „Acest bun imobil aparţine SC Recons SA. Valoarea datoriei pe care societatea o are către stat este de peste un milion de lei. Un apartament a fost evaluat la aproximativ 50 de mii de lei. La licitaţie nu s-a prezentat nimeni, iar acum suntem nevoiţi să o reluăm” , a declarat Doru Cozma, directorul   executiv al Direcţiei Generale a Finaţelor Publice din judeţ. Acest bloc va fi licitat, pentru a doua oară, în luna august.

Alte imobile, care au trecut prin două licitaţii, sunt situate, în Reşiţa, în cartierul Mociur. Valoarea cu care acestea au fost scoase la licitaţie a fost, iniţial, de patru milioane de lei, dar a fost redusă la jumătate. Nici la acest preţ nu a fost nimeni interesat să facă achiziţia. Primăria Reşiţa intenţionează să le cumpere, dar suma de care dispune administraţia locală nu depăşeşte 700.000 de lei. 

Bunurile confiscate de poliţiştii Serviciului Economic sunt păstrate o perioadă, apoi sunt licitate sau distruse. „Se confiscă tot felul de mărfuri. Ţigările sunt totuşi cele mai întâlnite”, a declarat inspector Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

Cum participi la licitaţii

Aparatura electrocasnică, îmbrăcămintea sau încălţămintea sunt evaluate de către o comisie mixtă formată din poliţişti şi inspectori de la Finanţe. După ce este stabilit un preţ al produselor, acestea sunt scoase la licitaţie. Firma care o câştigă va avea drept de comercializare. Bunurile care nu au timbru sau cele care sunt contrafăcute, dar şi cele expirate, se distrug.

Preţ de criză
600 de mii de euro este valoarea unei maşini care face paste făinoase şi tăieţei.

Reşiţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite