Primarul care a uitat să semneze două documente pentru a putea candida din nou speră la o decizie favorabilă din partea autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatura lui Adrian Torma, primarul de la Moldova Nouă, precum şi lista de consilieri depusă de Alianţa PSD-PRO România, care îl susţine la alegerile din 27 septembrie, au fost invalidate în 24 august de către Biroul Electoral de Circumscripţie Moldova-Nouă, după o plângerea a unui cetăţean, Iuliu Cristian Damian.

Eliminat din competiţia electorală după o decizie a Tribunalului Caraş-Severin şi alte câteva ale Biroului Electoral de Circumscripţie Moldova Nouă, pentru că a uitat să semneze un document din dosarul de candidatură, primarul Adrian Torma are toate şansele să intre într-un final în competiţia din 27 septembrie.

Biroul Electoral Judeţean a dat dreptate în seara trecută social-democraţilor care reclamă că Biroul de Circumscripţie Moldova Nouă a refuzat, contrar prevederilor legale, să dea o decizie în urma solicitării de completare a dosarului de candidatură a lui Adrian Torma şi a candidaţilor pentru Consiliul Local din partea alianţei electorale PSD – Pro România.

Practic, Biroul Electoral din Moldova Nouă e obligat acum de către BEJ să dea o decizie în urma votului din seara de luni, când majoritatea a decis să accepte completarea dosarului cu cele două semnături care lipsesc. Ale lui Adrian Torma şi Toni Novăcescu. Astfel, primarului oraşului Moldova Nouă are toate şansele să reintre în competiţie pentru încă un mandat.

Potrivit lui Iuliu Cristian Damian, pe documentele depuse de Alianţa PSD-Pro România sunt doar semnăturile conducerii celor două partide de la nivel judeţean. S-a ajuns la Tribunalul Caraş-Severin, unde judecătorii au admis cererea lui Damian scoţându-l din cursă pe primarul Torma. 

"După sentinţa de la Tribunal, noi am început să parcurgem paşii necesari în instanţă de a repune pe rol candidatura mea şi de a repune în faţa Biroului local electoral, documentele care ne-au fost aprobate în prima instanţă, dar şi în a doua instanţă, la Tribunal.

În data de 24, noi am făcut o solicitare către Biroul Electoral de Circumscripţie prin care să se emită două hotărâri noi de aprobare a dosarului şi candidaturii mele la primar şi a alianţei electorale, PSD-PRO România şi notarea în procesul verbal final a celor două candidaturi.

În 24 august, s-a supus la vot şi au fost şase voturi pentru şi patru împotrivă. Biroul de circumscripţie a fost obligat prin acest vot să dea cele două noi hotărâri şi să menţioneze asta în procesul verbal.

De acolo însă, conducerea Biroului Electoral de Circumscripţie a încălcat flagrant legislaţia pentru că nu a emis o hotărâre, doar un proces verbal prin care doamna preşedintă recunoaşte că nu vrea să respecte hotărârea luată prin vot", spune Adrian Torma.

Edilul cărăşean spune că a făcut o făcut plângere şi la Biroul electoral judeţean care a fost supusă discuţiei şi votului membrilor.

"Şi aici s-a votat, 15 membri ne-au dat nouă dreptate şi niciunul nu a fost împotrivă şi le-au împuternicit pe doamna preşedintă să pună în aplicare votul. Asta s-a întâmplat aseară, iar de aseară nici acum nu s-a dat o decizie. Ele trebuie să emită hotărârile prin care se validează candidaturile mele şi a alianţei PSD-PRO România. După asta candidaturile noastre mai pot să fie contestate doar în instanţă", a spus Torma.

Primarul din Moldova Nouă aşteaptă în continuare decizia Biroului electoral. Vom reveni cu amănunte în momentul în care aceasta va fi publicată.

CITEŞTE ŞI: 

Un cunoscut om de afaceri de pe Clisura Dunării a făcut pasul spre politică 

Maşina unui primar, vandalizată în parcare. Edilul spune că va depune plângere

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite