CET își bate joc de abonați: i-a lăsat fără apă caldă și căldură, din cauza datoriilor pe care le are societatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de termoficare are datorii de peste 1,5 milioane de lei la o altă societate din subordinea consiliului local: Aquacaraș. Ajunși la capătul răbdărilor, cei din conducerea societății de apă-canal au luat decizia să debranșese societatea de termoficare de la rețeaua de apă. De suferit, au abonații, care stau în frig și fără apă caldă la robinete. 

Abonații CET au sunat nemulțumiți la redacția Ziarului Adevărul de Seară Reșița, ca să semnaleze faptul că de două zile stau în frig și fără apă caldă la robinete, în ciuda faptului că sunt la zi cu facturile.

“Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, mai ales că lunar, pentru o garsonieră plărtim lunar pentru serviciile CET, circa două milioane de lei. Dacă întârziem, imediat ne amenință cu debranșarea de la sistem. Acum, sunăm în permanență la serviciul de relații cu clienții, iar cei de acolo nu ne pot oferi nici măcar o explicație. Este bătaie de joc”, a spus în urmă cu câteva minute, o reșițeancă ce locuiește în zona Luncă.

În această situaţie sunt şi 43 de preşcolari de la Grădiniţa cu Program Normal Numărul 8 din zona Luncă. „În primele trei zile din săptămână nu am avut deloc căldură şi nici apă caldă. Pentru a putea face faţă avem calorifere electrice, iar copii sunt îmbrăcaţi mai gros decât de obicei“, spune Iasmina Bugnar, educatoare.
În toată zona, stiuația este similară. În momentul de față, Cet are circa 5.000 de abonați la sistemul de termoficare.

Datorii de milioane
Conducerea CET vine cu explicații. Datoriile i-au adus în această situație. “Avem datorii de 1,5 milioane de lei la SC Aquacaraș și conducerea societății a spus că nu va rebranșa numai în momentul în care vom achita întreaga datorie către ei”, spune Aurel Marinescu, directorul de la Cet Energoterm, societate aflată în insolvență. Acesta a adăugat că va încerca să încheie un nou contract cu societatea de apă-canal, pe noua societate, CET 2010.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite