Carla Negrea primeşte mâine titlul de „cetăţean de onoare“ la bazinul olimpic
0
În palmaresul sportivei se numără sute de medalii şi participări la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Europene şi Balcanice.
Mâine, 26 iulie 2013, de la ora 17, la Piscina olimpică a Complexului Municipal de Sport şi Sănătate Reşiţa din cartierul Lunca Bârzavei (Govândari) va fi decernat titlul de "Cetăţean de onoare al municipiului Reşiţa" multiplei campioane Carla Negrea. În palmaresul sportivei se numără sute de medalii şi participări la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Europene şi Balcanice.
Profil de campion
Născută: 25.01.1974, Reşiţa
Studii: Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bacău
Ocupaţia: Profesor de educaţie fizică şi sport
Familie: Căsătorită, are o fetiţă
Carla Negrea Troner a început să practice înotul de la vârsta de cinci ani, atunci când totul era doar o simplă bălăceală. „Mi-a plăcut încă de mică să înot, ţin minte că mergeam alături de părinţii mei la Lacul Sărat de la Sovata. Era o zonă delimitată pentru copii, dar eu înotam mult mai departe. Îmi plăcea să stau toată ziua în apă, dar răceam foarte des şi părinţii mei au hotărât să renunţ la bazin”, a povestit sportiva.
În paralel cu înotul campioana a fost atrasă şi de desen, fiind înscrisă la Casa de Cultură din acea vreme. „Îmi plăcea să desenez, însă iubeam mai mult înotul, dar pentru că părinţii nu au fost de acord să merg la bazin, am minţit că merg la pictură şi fugeam la bazin. Totul a mers până când m-a prins o colegă de-a mamei cu capul ud pe stradă în luna noiembrie. Atunci părinţi mei au aflat că eu nu am renunţat sub nicio formă şi au decis să mă sprijine pe întreg parcursul carierei mele”, a mai spus Carla. Orele petrecute la bazin şi efortul pe care tânăra trebuia să-l depună zilnic la antrenamente au făcut-o pe Carla să aibă un moment de ezitare, când s-a gândit să renunţe. Sfătuită să nu renunţe, înotătoarea a început antrenamentele cu o nouă profesoară, Cristina Schuster. „Nu ajungeam astăzi să mă bucur de rezultatele actuale dacă doamna antrenoare nu era alături de mine. M-am ataşat foarte mult de doamna Schuster şi am decis să merg mai departe sub îndrumarea sa”, a adăugat Carla.
Prima medalie de aur
Talentată şi devotată pasiunii sale, Carla s-a bucurat de primul loc I la un concurs din Ungaria. „Primul meu concurs în care am fost medaliată cu aur a avut loc în Tatabania, în anul 1984 şi a fost un concurs local. Îmi amintesc că îmi plăcea locaţia. De la acest concurs am venit încărcată de ciocolată şi sucuri. Atunci la noi nu găseai la discreţie tot ce doreai”, a adăugat campioana. După 18 ani de activitate, în care a obţinut peste 400 de medalii şi a reprezentat România în repetate rânduri la Campionate Europene dar şi la două Olimpiade, Carla nu şi-a încetat activitatea sportivă. „La terminarea facultăţii am decis să mă ocup de antrenorat. Timp de 11 ani am avut sute de elevi”, a adăugat profesoara.
Citeste mai mult: Carla Negrea Troner a câştigat peste 400 de medalii