Râmnicu Vâlcea: Ana Maria Şerban, cercetaşul care a adus Lumina Păcii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Şerban iubeşte animalele
Ana Maria Şerban iubeşte animalele

A împărţit în bisericile din Râmnic, doi ani la rând, Lumina Păcii, adusă de la Grota din Bethleem. Lumina le-a dat oamenilor speranţă, căldură şi iubire.

profil
NĂSCUTĂ. 10 aprilie 1996, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Clasa a VII-a la Şcoala Generală Tache Ionescu din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Să devină doctor veterinar.

Ana Maria Şerban e cercetaş la Centrul Local Mircea cel Bătrân din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României de aproape doi ani. A aflat de existenţa cercetaşilor de la verişoara ei care era în organizaţie. De când e cercetaş, eleva a participat la mai multe tabere, în cadrul cărora a avut de învăţat foarte multe lucruri. „Am fost nerăbdătoare să vizitez tot ce se poate în toate campusurile şi să mă formez ca om", spune Ana Maria. În vara lui 2009, eleva a participat la un campus, „Ranger Junior", la Obârşia Lotrului. În acest campus, împreună cu alţi cercetaşi a mers pe Şaua Ştefanului şi la Lacul Câlcescu din munţii Parâng, unde a refăcut marcajele pe traseele turistice. „Mi-a plăcut foarte mult în această tabără pentru că am învăţat multe lucruri. Am stat în corturi, am gătit şi am învăţat cum să ne orientăm în natură. Am fost chiar bucătar, am făcut noaptea de pază în planton şi am adunat lemne pentru foc. Cel mai distractiv a fost că am reuşit să mulg o vacă. Am alergat o jumătate de oră după ea să o prind. De obosită ce era a stat la muls. Am strâns ceva lapte. Am făcut cereale cu lapte pentru cinci copii", ne povesteşte Ana Maria. Eleva a luat parte şi la proiectul „Adoptă un râu", în cadrul căruia a strâns gunoaie şi petruri de pe albiile mai multor râuri şi pârâuri. „Le explic colegilor ce înseamnă mediul înconjurător. Câteodată pricep, dar câteodată nu. Unii cred că e o prostie să mergi la acţini de strângere de gunoaie", declară eleva.


A împărţit Lumina Păcii


Ana Maria susţine că pentru a fi un bun cercetaş trebuie să fi loial, să respecţi natura şi prietenii. „Sunt anumite reguli pe care trebuie să le respectăm într-o organizaţie. Cel mai important e să fi punctual", spune exploratoarea. Ana Maria a făcut parte din grupul de cercetaşi carea au adus doi ani la rând la Catedrala Arhiepiscopiei Râmnicului lumina Păcii de la Bethleem, în apropierea Crăciunului. Lumina a fost luată de la Grota din Bethleem, unde s-a născut Domnul Iisus Hristos, şi împărţită în toată Europa cu ajutorul cercetaşilor. „Primii cercetaşi care au adus lumina în ţară în 2009 au fost cei din Cluj şi Bucureşti. Un coleg din Drăgăşani a luat-o din Bucureşti şi eu cu colegii am mers cu ea la Arhiepiscopie şi pe 23 decembrie 2009 am împărţit-o în toate bisericile din Râmnic", precizează eleva. Semnificaţia luminii e căldura sufletească şi iubirea dintre oameni.


ce-i place


„Animalele foarte mult şi am crescut 3 pui de găină în apartament. Acum am trei broscuţe ţestoase şi un câine. Toţi câinii de pe stradă i-aşi lua acasă dacă aşi avea spaţiu.


ce nu-i place


Oamenii prefăcuţi, mincinoşi şi needucaţi. Nu suport nici persoanele care urăsc animalele şi le lovesc.


Întrebări şi răspunsuri


Care a fost cea mai hazlie întâmplare din viaţa ta?


A.Ş.: Una tragi-comică. Sunt o fire băieţiasă şi acum doi ani m-am urcat pe nişte ţevi din cartierul Ostroveni, în timp ce eram la joacă cu alţi copii. Am alunecat de pe ţevi şi mi-am spart capul. Mama s-a speriat când m-a văzut cu două copci la cap iar eu mă distram".


Care e următoarea tabără în care o să mergi?


A.Ş.: În vara aceasta o să merg în Germania la Volsburg. O să stau cu mai mulţi colegi, o săptămână, perioadă în care vom face schimburi de experienţă cu cercetaşii nemţi, dar şi cu cei din alte ţări europene.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite