CNADR, dată în judecată de primarul şi localnicii din Perişani.  Reclamanţii spun că şi-au stricat maşinile pe un drum naţional de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de localnici din Perişani, în frunte cu primarul Ion Sandu, vor da în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADR) din cauza unui drum naţional care arată precum o şosea din Evul Mediu.

D.N. 7 D  traversează patru localităţi din Ţara Loviştei, printre care şi comuna Perişani, şi se opreşte brusc într-o poiană, la limita cu judeţul Argeş. Iniţial, drumul a fost administrat de Consiliul Judeţean Vâlcea, dar, în 2003, a fost transformat în drum naţional. Şoseaua este asfaltată pe o porţiune de numai trei kilometri, deşi are o lungime de 31 de kilometri. Drumul nu este o prioritate pentru CNADR, iar în ultimul deceniu s-au alocat fonduri doar pentru umplerea gropile cu pietriş.

 “Atunci când plouă trebuie să mergi cu cizme, iar vara trebuie să te fereşti de praf şi să eviţi gropile. Tot praful ajunge în gospodăriile oamenilor, care nu pot să ţină nimic în curţi.  E păcat că în secolul 21 circulăm pe un drum naţional de pământ în timp ce noi, Primăria Perişani, am reuşit să asfaltăm toate drumurile comunale. Din 2006 şi până în prezent nu s-au executat lucrări importante pe acest drum national de pământ. Anul trecut, cei de la CNADR au pus nişte pietriş, care a dispărut rapid după prima ploaie ”, se plânge primarul Ion Sandu.

Consiliul Local Perişani şi câteva sute de conducători auto care locuiesc în zonă se pregătesc acum să dea în judecată CNADR. Primarul Ion Sandu spune că doar astfel îi vor determina pe şefii Companiei să finanţeze modernizarea acestui drum.  

“Trebuia să facem acest lucru mai demult, pentru că e unica soluţie pentru a vedea asfalt pe acest drum. Consiliul Local Perişani este de acord să dăm în judecată CNADR, iar câteva sute de localnici ne-au anunţat că vor să se constituie parte vătămată în proces, pentru că şi-au distrus maşinile pe DN 7D. E inadmisibil ca, în secolul 21, un drum naţional să arate aşa”, declară alesul local din Perişani. 

Potrivit lui Ion Sandu, CNADR a prevăzut în acest an fonduri doar pentru actualizarea unui studiu de fezabilitate întocmit în 2010. Dată fiind situaţia, singura soluţie pentru modernizarea DN 7D ar fi transferul acestuia către Consiliul Judeţean Vâlcea, care l-ar putea include intr-un program de investitii finantat de Uniunea Europeana. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite