Tăriceanu la Ploieşti: „Nu cred că lipsa manualelor este criteriul după care trebuie apreciată activitatea ministrului Educaţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu a comentat situaţia manualelor lipsă la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Carmen Sylva din Ploieşti. FOTO Dana Mihai
Călin Popescu Tăriceanu a comentat situaţia manualelor lipsă la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Carmen Sylva din Ploieşti. FOTO Dana Mihai

Venit la Ploieşti, unde a deschis anul şcolar în două colegii, Mihai Viteazul şi Carmen Sylva, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a comentat destul de relaxat situaţia manualelor lipsă de la clasa I şi a II-a.

„Nu este deloc plăcut ca în primele zile de şcoală să nu ai manuale, dar atunci când vorbim de transparenţă, trebuie să acceptăm inconvenientele acesteia, în sensul că trebuie să acceptăm posibilitatea depunerii de contestaţii atunci când sunt licitaţii publice. (...) Cred că ministrul Educaţiei a dat explicaţiile corecte în această situaţie şi nu cred că lipsa manualelor este criteriul după care trebuie apreciată activitatea ministrului Remus Pricopie“, a spus Tăriceanu care a completat că în minister mai există şi secretari de stat şi directori, oameni care, la rândul lor, au o responsabilitate în acest sens.

În Colegiul Naţional Mihai Viteazul, unde a venit luni Tăriceanu nu există însă clase primare, iar la Colegiul Carmen Sylva, cei mici erau de mult în clase, împreună cu învăţătorii, astfel că preşedintele Senatului nu a luat şi pulsul celor afectaţi direct de situaţie.

La Colegiul Jean Monnet din Ploieşti, însă, unde a fost programată o altă deschidere oficială, cu politicenii oraşului, părinţii erau foarte nemulţumiţi. „Sincer, nici nu cred că mai există pe undeva aşa ceva, în lumea asta, să nu ai în prima zi de şcoală măcar abecedarul. Este un început de şcoală cu stângul pentru fetiţa mea. O să ţină minte că a făcut parte din generaţia care nu a avut manuale“, spunea Marilena Buiuc, una dintre mămicile venită cu fetiţa la ceea ce se presupune că ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase zile din viaţa unui copil.

Explicaţia oferită părinţilor, la Ploieşti, este că, până vor ajunge manualele, învăţătorii vor preda după programa şcolară existentă, lecţiile zilnice urmând a fi adaptate şi imprimate pe foi de către dascăli.

Vă mai recomandăm

FOTO Tăriceanu, la deschiderea anului şcolar în Ploieşti: „Reţeta succesului este perseverenţa, pasiunea şi munca“

VIDEO Cât îl costă pe fiecare părinte incompetenţa celor care au lăsat copiii fără manuale: „O estimare la prima vedere arată un cost de 136 de lei”

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite