Prahova, sub cod galben de ninsori abundente şi viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii aşteaptă ninsori, viscol şi vânt puternic. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
Meteorologii aşteaptă ninsori, viscol şi vânt puternic. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Sudul României intră, de joi seară, sub avertizare de cod galben de intensificări ale vântului, ninsori abundente şi viscol

După câteva zile cu temperaturi aproape primăvăratice, iarna revine în întreaga ţară cu ninsori însemnate cantitativ şi minime diurne de până la -10 grade Celsius.

O primă avertizare de cod galben, care vizează şi Prahova, intră în vigoare de joi, 24 ianuarie, ora 18.00, şi este valabil până vineri, la ora 20.00. 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând din seara zilei de joi, în sudul şi sud-estul ţării vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local peste 25 l/mp, predominant sub formă de ploaie în jumătatea de sud a Munteniei şi în Dobrogea, mixte în primele ore şi apoi ninsoare în sudul Banatului, Oltenia şi nordul Munteniei.

Pe arii restrânse se va semnala polei. În toate aceste regiuni, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 km/h.

În judeţele din jumătatea de sud a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi a Munţilor Bucegi va ninge, vântul va depãşi la rafală 70 km/h şi va fi viscol cu precădere în a doua parte a nopţii de joi spre vineri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite