Ploieşti: Ciorile, teroarea ploieştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulevardul Independenţei, cunoscut ploieştenilor ca Bulevardul Castanilor, cel mai vechi loc de promenadă din municipiu, este invadat de ciori. Păsările fac un zgomot asurzitor şi au umplut băncile de găinaţ.

Un calvar ce pare să nu aibă sfărşit! Odată cu venirea primăverii stoluri întregi de ciori s-au reîntors la cuiburile făcute în castanii seculari de pe Bulevardul Independenţei din Ploieşti. Zgomotul asurzitor produs de păsări îi ţine treji pe locuitorii din zonă. În plus, ploieştenii nu se mai pot relaxa pe băncile de pe bulevard, pentru că toate sunt acoperite de un strat gros de găinaţ.

Au folosit tunuri de apă ca să le alunge

De ani de zile autorităţile locale se chinuie să scape de păsările care fac zgomot şi extrem de multă mizerie. În zadar însă toate eforturile. „Am încercat cu tunuri de apă, am stricat cuiburile în speranţa că ciorile vor pleca.Nici difuzoarele montate în copaci care emiteau sunete menite să îndepărteze păsările nu au avut vreun efect. Am vorbit şi cu vânătorii, dar am aflat că sunt specie protejată aşa că nu le putem face nimic. Sincer nu ştiu cum să scăpăm de ele!", ne-a declarat Dan Ioniţă, directorul ADPP Ploieşti.

Băncile sunt ocupate de ...găinaţ

Imaginea dezolantă pe care o are acum cel mai important bulevard al Ploieştiului nu i-a lăsat indiferenţi pe ploieşteni. Oamenii spun că ar trebui făcut ceva pentru ca disconfortul creat de ciori să poată fi îndepărtat. Pe Nicolae Dordea, un pensionar care locuieşte la doi paşi de Bulevard, l-am găsit stând la umbra unui castan, pe o margine de bancă cât de cât curată pentru că în rest stratul de găinaţ este consistent.

„Ar trebui să facă cineva ceva. De ani de zile este situaţia asta. Ne-au înnebunit ciorile astea. Uitaţi câtă mizerie fac. Eu stau la 50 de metri distanţă de bulevard şi fac şi mult zgomot. Nici cu geamul închis nu poţi sta în casă uneori", ne-a povestit Nicolae Dordea.

Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public Ploieşti spun că nu mai fac faţă situaţiei. Curăţă la fiecare două zile băncile şi trotuarele de găinaţ, fără succes însă. Aşa că ADPP a luat legătura cu specialiştii de la Muzeul Grigore Antipa pentru a găsi o soluţie de îndepărtare a ciorilor.

„Este practic ultima variantă pe care o mai avem acum. Aşteptăm răspunsul celor de la Antipa pentru a vedea ce se poate face. Pînă atunci însă vom încerca să ţinem crengile copacilor pe care sunt cuiburile ciorilor şi vor spera că acestea vor pleca în altă parte", ne-a mai spus directorul ADPP Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite