Reţete cosmetice cu drojdie de bere. Cum poţi reduce ridurile şi acneea folosindu-te de acest ingredient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: drinkfood.ro
Sursă foto: drinkfood.ro

Drojdia de bere, uimitorul derivat al unei ciuperci din familia saccharomitaceelor folosit în obtinerea berii, în panificaţie şi nu numai, are o serie de beneficii pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe. Ingredientul, utilizat corect în reţete cosmetice, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi previne căderea părului.

"Conţinutul bogat de vitamine B şi minerale din drojdia de bere poate corecta dezechilibrele nutriţionale răspunzătoare de apariţia acneei, ajutând la reducerea inflamaţiei şi la curăţarea pielii. Nutrienţii amintiţi pot îmbunătăţi, de asemenea, simptomele altor afecţiuni ale pielii, precum eczemele", explică, pentru Adevărul, specialistul în fitoterapie Elena Badea.

Iată şi o reţetă simplă din punct de vederea al preparării şi uşor de aplicat, recomandată de specialist.
"Se amestecă bine o linguriţă de drojdie de bere praf cu o linguriţă de iaurt sau lapte bătut până la omogenizare. Pasta obţinută se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 10 – 20 minute, până la uscare. La final se clăteşte cu apă rece", precizează Elena Badea.

Marele avantaj al acestui ingredient constă în faptul că drojdia este potrivită pentru toate tipurile de ten.

Fitoterapia recomandă drojdia de bere inclusiv pentru combaterea ridurilor, atunci când este utilizată în mod regulat (aproximativ o dată pe săptămână). "Iată o reţetă cu efecte forte bune: se amestecă într-un vas un gălbenuş de ou (în cazul doamnelor cu pielea uscată sau normală) sau două linguri de albuş de ou (pentru ten gras), o linguriţă de ulei de germeni de grâu, drojdie de bere (o linguriţă), conţinutul unei capsule de vitamina E. Se aplică pe faţă şi lasă să acţioneze timp un sfert de oră, apoi se spală cu apă călduţă", recomandă specialistul în fitoterapie.

Drojdia este benefică nu doar pentru sănătatea pielii, ci şi pentru cea a părului.

"Stimulează crearea de melanină (care oferă părului culoare), motiv pentru care ajută la prevenirea apariţiei firelor albe. iar conţinutul mare de vitamine din grupul  B îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul scalpului", mai spune specialistul.

Drojdia de bere este şi o sursă extraordinară de biotină, contribuind la încetinirea sau prevenirea căderii părului.

"Există o reţeta simplă de mască ce poate întări în mod semnificativ părul, făcându-l mai puternic şi mai des: se încălzeşte jumătate de cană de lapte şi se adaugă o lingură de drojdie uscată. Amestecul se pune într-un loc cald, timp de 30 minute, apoi se adaugă o lingură de ulei vegetal şi unul-două ouă. Se amestecă bine toate ingredientele. Masca se aplică pe păr după care se acoperă cu o folie de plastic. Se lasă să acţioneze cel puţin o oră. Apoi spală părul", precizează Elena Badea. Masca astfel preparată se aplică o dată pe săptămână.


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite