O benzinărie rusească din România va primi despăgubiri de la statul român. Care sunt motivele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De pe terenul benzinăriei Lukoil din comuna argeşeană Mărăcineni vor fi expropriaţi 219 metri pătraţi FOTO: Google Maps
De pe terenul benzinăriei Lukoil din comuna argeşeană Mărăcineni vor fi expropriaţi 219 metri pătraţi FOTO: Google Maps

În această primăvară, CNAIR a aprobat două hotărâri de despăgubiri pentru doi proprietari din comuna argeşeană Mărăcineni (aflată la câţiva kilometri de Piteşti), ce deţin terenuri într-o zonă cu trafic intens şi unde se va realiza un sens giratoriu.

Iar printre cei care vor primi despăgubiri se numără şi concernul rusesc Lukoil, pentru că statul român va face o expropriere de 219 metri pătraţi dintr-un teren deţinut de benzinăria Lukoil din comuna Mărăcineni. Benzinăria se află lângă DN 73, un drum pe care trec zilnic zeci de mii de maşini, multe dintre ele spre uzina Dacia şi spre furnizorii săi.

Chiar lângă benzinăria Lukoil se va amenaja un sens giratoriu la intersecţia DN 73 cu DJ 703 K. Iar expropriator este statul român, reprezentat de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Declanşarea procedurilor de expropriere pentru viitorul sens giratoriu de la Mărăcieni a fost reglementată anul trecut, printr-o Hotărâre de Guvern dată pe 24 iunie 2021. Atât în respectiva Hotărâre de Guvern, cât şi prin decizia de expropriere dată de către CNAIR pe 13 septembrie 2021, s-a stabilit şi valoarea despăgubirilor ce vor fi plătite către Lukoil pentru terenul de 219 metri pătraţi: 35.536 lei. 

În aceleaşi documente s-a stabilit şi că o persoană fizică din zonă căreia îi va fi expropriat un teren arabil de 546 metri pătraţi va primi o despăgubire de 12.000 de lei.

Banii pentru cele două despăgubiri vor fi viraţi din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Deocamdată nu s-a stabilit data la care vor începe lucrările la viitorul sens giratoriu din comuna Mărăcineni. 

Vă mai recomandăm şi:

Un mare transportator din Olt renunţă să mai alimenteze de la Lukoil: „Am avut perioade când luam şi cu cisterna“

Un oraş din New Jersey cere suspendarea licenţelor de operare pentru benzinăriile marca Lukoil 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite