Cum a furat un tânăr 15 sticle de whisky dintr-un supermarket. Ce pedeapsă riscă

0
Publicat:

Un tânăr de 22 de ani din comuna argeșeană Mărăcineni riscă până la cinci ani de închisoare după ce în luna februarie a furat nu mai puțin de 15 sticle de whisky dintr-un supermarket din Pitești.

Hoțul este recidivist FOTO curier.ro
Hoțul este recidivist FOTO curier.ro

La doar 22 de ani, Marian Alexandru B. are deja un cazier bogat, fiind cercetat în mai multe dosare pentru furt calificat. La sfârșitul lunii februarie, acesta a furat nu mai puțin de 15 sticle de whisky dintr-un supermarket aflat aproape de ieșirea din Pitești.

Agenții de pază din supermarket l-au văzut exact înainte să iasă din supermarket cu încărcătura voluminoasă pusă într-o sacoșă mare, l-au oprit și au anunțat polițiștii.

Cele 15 sticle de whisky au fost returnate în scurt timp supermarketului, prejudiciul, în valoare de aproape 500 de lei, fiind astfel recuperat în totalitate.

După ce au fost analizate toate imaginile de pe camerele de supraveghere din supermarket, polițiștii l-au reținut pe tânăr pe 2 martie pentru 24 de ore. Căutând informații despre autorul furtului în baza de date, polițiștii au descoperit că tânărul mai fusese cercetat pentru furt în mai multe dosare, fiind vorba de furt de băuturi alcoolice sau produse alimentare în mai multe cazuri.

La audieri, întrebat cu privire la motivul furtului unui număr atât de mare de sticle de whisky, tânărul le-a declarat cu seninătate polițiștilor că le-a furat pentru consum propriu, nu pentru a le revinde.

Ancheta a fost preluată de către polițiștii de la Secția 3 Poliție Pitești, care au finalizat în această săptămână dosarul întocmit pentru furt. Dosarul a fost trimis procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Fiind recidivist, autorul furtului riscă închisoare de la 1 la 5 ani pentru furt calificat. Tânărul de 22 de ani din comuna argeșeană Mărăcineni este cercetat în prezent sub control judiciar.

În vara anului trecut, un caz similar s-a petrecut într-un alt supermarket din Pitești. Pe 12 august 2022, un bărbat de 45 de ani din Pitești a furat 14 sticle cu whisky, cauzând un prejudiciu de aproape 2.500 de lei. Bărbatul a fost prins de către agenții de pază chiar înainte de a ieși din supermarket.

A fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat ulterior sub control judiciar timp de câteva luni. Iar la finalul anului trecut a fost trimis în judecată pentru furt calificat, procesul urmând a începe în această primăvară la Judecătoria Pitești.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite