Pietrenii trebuie să-şi dovedească sărăcia cu acte pentru ajutorul pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrenii trebuie să respecte o serie de condiţii pentru a obţine ajutoarele pentru încălzire
Pietrenii trebuie să respecte o serie de condiţii pentru a obţine ajutoarele pentru încălzire

Cei care locuiesc la casă şi au mai mult de trei vite sau 15 familii de albine sunt tăiaţi de pe lista beneficiarilor, oricât de mici le-ar fi veniturile.

Pietrenii care vor să obţină ajutorul pentru încălzire în perioada 1 noiembrie 2011 - 31 martie 2012, trebuie să prezinte un întreg dosar cu acte, indiferent dacă sunt branşaţi la sistemul centralizat sau deţin centrală de apartament.

„Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică furnizată în sistem centralizat se acordă pe bază de cerere tipizată, la care se ataşează copii ale actelor de identitate pentru toţi membrii familiei, dovada veniturilor declarate în cerere şi certificatul fiscal eliberat de Direcţia  de Taxe şi Impozite. În acelaşi certificat fiscal pot fi menţionaţi toţi  membrii majori ai familiei", se arată în anunţul făcut public de municipalitatea din Piatra Neamţ.

Nu beneficiază de ajutorul pentru încălzire, cuprins între 5 şi 30% din valoarea facturii, cei care au venitul net lunar pe membru de familie mai mare de de 1.300  lei, care deţin clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, care posedă autoturisme cu capacitate cilindrică de peste 1.600 centimetri cubi, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze, cu excepţia celor adaptate din proprietatea persoanelor cu handicap, tractor, combină autopropulsată, presă de ulei, moară de cereale şi utilaje de prelucrare a lemnului. Totodată, pietrenii care au pe lângă casă mai mult de trei vite, cinci porci, 20 de oi şi capre sau 15 familii de albine se pot considera excluse de la plata ajutorului la încălzire.

„Beneficiarii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale sau lemne de foc trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: venitul net lunar pe membru de familie să fie în valoare maximă de 615 lei, să nu deţină bunuri imobile, mobile, terenuri şi animale, respectiv păsări peste limitele prevăzute în declaraţia pe propria răspundere, anexată cererii pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei", au anunţat cei de la Primăria Piatra Neamţ.

Pietrenii care deţin centrală de apartament trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, şi o copie a facturii emise de E.On Gaz din care să rezulte codul de client.

Pietrenii interesaţi de obţinerea subvenţiei pot ridica aceste documente de la primărie, camera 20 - în cazul familiilor sau persoanelor singure care utilizează gaze naturale şi lemne pentru încălzire. Familiile care-şi încălzesc apartamentele cu energie termică furnizată în sistem cetralizat îşi pot ridica cererile de la asociaţiile de proprietari/locatari, documentele respective fiind împărţite preşedinţilor de asociaţii de societatea Locato.

Cererile tipizate pot fi ridicate de la Primăria Piatra Neamţ, camera 20, de către pietrenii care utilizează gaze naturale şi lemne pentru încălzire şi direct de la asociaţiile de proprietari sau de la Locato de către pietrenii care sunt branşaţi la sistemul centralizat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite