Neamţ: Vîntu a vrut să facă un Disneyland în parcul din Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri anunţase că va investi 5 milioane de euro pentru modernizarea parcului municipal cu condiţia ca obiectivul să poarte numele mamei sale, Eugenia.

Proiectul de modernizare a parcului întins pe 17,5 hectare prevedea realizarea a 14 obiective, printre care piste de skating, Aqualand, locuri de joacă pentru copii, trenuleţ, ştrand, cafenele, alei pietonale, grădini cu flori, o impresionantă fântânâ arteziană şi un observator astronomic.

Pe 10 aprilie 2006, aleşii romaşcani au decis asocierea Consiliului Local cu SOV pentru realizarea proiectului, însă finanţarea nu a mai venit.

„Nu era în mandatul meu adoptată hotârârea, dar ştiu că au fost ceva probleme legate de acest proiect. Investiţia nu s-a concretizat, însă am realizat din resursele bugetare proprii modernizarea parcului pe care l-am inaugurat săptămâna trecută", spune primarul municipiului Dan Laurenţiu Leureanu.

Prin hotărîrea adoptată în 2006, consilierii aprobaseră schimbarea denumirii obiectivului, din „Parcul Municipal Roman", în „Parcul Eugenia Vîntu", de la data începerea finanţării lucrărilor. Pe lângă această condiţie impusă de SOV, Consiliul Local trebuia să asigure interzicerea deplină a comercializării de băuturi alcoolice în incinta parcului. O a treia condiţie impusă de Vîntu era ca profitul realizat din exploatarea investiţiei să intre într-un cont special al Asociaţiei Pensionarilor.

În şedinţa din urmă cu patru ani, singurul consilier care şi-a exprimat reţinerea faţă de proiect a fost doctorul Petru Boştină, fostul director al Spitalului Roman.

„Gestul este cât se poate de nobil dar ceea ce îmi frămîntă conştiinţa este altceva: zona de unde vin aceşti bani. Sunt tentat tot timpul să asociez numele SOV cu FNI, zona din care au curs multe lacrimi. Aş vrea să ştiu ce ar spune despre această asociere un perdant la FNI?", a replicat în şedinţă consilierul local.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite