Ample percheziţii în penitenciare. Droguri pentru deţinuţi impregnate în scrisori, care erau apoi porţionate

0
0
Drogurile erau impregnate pe hârtie. FOTO DIICOT/Poliţia Română
Drogurile erau impregnate pe hârtie. FOTO DIICOT/Poliţia Română

Anchetatorii DIICOT au efectuat percheziţii în zece penitenciare şi la domiciile unor suspecţi, pentrudestructurarea reţelelor care introduceau droguri în puşcării

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - structurile Bacău şi Giurgiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat, pe data de 16 iunie 2022, 27 percheziţii la domiciliile unor suspecţi din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila, în oraşele Bacău, Piatra Neamţ şi Roman.

Alte descinderi au avut loc în 10 penitenciare, cele din

Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galaţi, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă, în vederea destructurării unor grupări infracţionale specializate în săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de mare risc. 

„În două cauze, se efectuează cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc. Acestea ar fi fost impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar.

 Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile ar fi fost porţionate şi apoi vândute deţinuţilor“, se arată într-un comunicat al DIICOT. Anchetatorii au precizat că, în timpul percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe sume în lei şi valută, peste 20.000 de lei şi 7.350 de euro, telefoane mobile, coli de hâtie format A4, care erau impregnate cu substanţe cu efect psihoactiv, precum şi formulare de transfer sume de bani între suspecţi şi „beneficiari“.

 În acest caz, a fost dispusă reţinerea preventivă, pe o periooadă de 24 de ore, a şase persoane bănuite de comitereainfracţiunilor menţionate şi urma ca, în cursul zilei de astăzi, 17 iunie, să fie sesizate instanţele de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de opt

suspecţi, doi dintre ei fiind privaţi de libertate în alte dosare. 

DIICOT a mai transmis că la misiuni au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Giurgiu, Bacău, Neamţ, Prahova, Harghita, Oradea, Galaţi, Cluj, Brăila, Dolj, Mehedinţi şi Constanţa, precum şi cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău. Activităţile au fost sprijinite de Administraţia Penitenciarelor, suport de  specialitate fiind asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. 

Vă mai recomandăm să citiţi:  

Salvamont, sfaturi după patimile unei clujence pe Ceahlău. „Panica te face să iei decizii periculoase“

Nuntă în Moldova sfârşită prost: socrul mic era să fie omorât de un invitat. Sentinţa şi „nota de plată“

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite