Un martor sub acoperire susţine că l-a văzut pe Omar Haysam în România, după ce a părăsit ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Curtea de Apel Oradea a avut loc un nou termen în procesul lui Omar Hayssam, sirianul condamnat pentru terorism, în cazul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

Dintre cei şase martori audiați, unul, cel al acuzării, a fost sub acoperire. Acesta a făcut declarații legate de fuga din țară a lui Omar Hayssam.  Şi de această dată cei doi fraţi ai sirianului Omar Mahmoud şi Omar Mukles au fost prezenţi în sală.

Cauza lui Omar Hayssam, sirianul care a fugit din România după ce a fost condamnat la închisoare pentru terorism în cazul răpirii jurnaliştilor români în Irak, se judecă la Curtea de Apel Oradea.  Unul dintre cei trei avocaţi ai lui Haysam, prezent la judecată, a declarat că astăzi a fost audiat un martor secret, cel de-al doilea din dosar. "Remarc că este vorba despre un martor cu identitate protejată, propus de Parchet. Acesta a declarat că l-a văzut pe Omar Haysam în România, în Bucureşti, cu cel puţin 10 zile, după data la care rechizitoriul Parchetului susţine că a părăsit ţara. Este o declaraţie  unui martor propus de Parchet nu a unui martor propus de apărare", a declarat avocatul.

„Cauza privind pe inculpatul Omar Hayssam a fost amânată pentru data de 25 iunie ", a spus Adrian Haș, expert informare publică în cadrul Curții de Apel Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite