Ștrandul Municipal, transformat într-un complex turistic de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria depune astăzi la Cluj proiectul prin care vrea să transforme Ștrandul Municipal într-un complex turistic. Specialiștii în turism susțin că investiția nu este suficientă fără servicii foarte bune și personal care să știe cum să trateze turistul.

Primăria Oradea vrea să atragă turiștii care aleg să plece în vacanță la ștrandurile din Ungaria sau în Băile Felix, cu ajutorul unui complex termal modern care urmeză să fie construit pe o suprafață de de 1.402 de metri pătrați. Proiectul se va realiza cu bani europeni, nerambursabili și valoarea lui se ridică la circa 7 milioane de euro. "Succesul constă în cât de mare va fi investiția în construcție, de ceea ce va oferi în plus și binențeles de tarife. Dacă tarifele vor fi duble față de ceea ce e în altă parte, cum e obiceiul la noi, nu va avea succes. Oamenii se uită la preț", spune Maria Tătar, președintele Autorității Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural.  "Totul depinde foarte, foarte mult de personalul care va munci în complex. În Ungaria, personalul este conștient că este la dispoziția turistului, nu invers. Trebuie oameni foarte bine pregătiți, cu experiență în turism",adaugă Maria Tătar. "În urma acestui proiect, Oradea urmează să primească 6.980.129 de euro, nerambursabili. Proiectul a fost declarat acceptat şi va trece în etapa de verificare a proiectului tehnic, depus astăzi", declară Carmen Cherteș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea .

Ungurilor nu le este frică

„Ramura care cuprinde serviciile bazate pe băi este una dintre cele mai dinamice ramuri în curs de dezvoltare ale turismului. Pe măsură ce crește nevoia pentru aceste servicii, bineănțeles că se construiesc tot mai multe băi, atât în Ungaria, cât și în țările vecine. Ne-am așteptat că va exista și în România o dezvoltare a băilor, deoarece cu cât crește piața, cu atât crește și numărul concurenților. Fiecare centru are particularitățile lui, astfel avem încredere că și Complexul de băi și tratament Aquaticum se va ridica la nivelul concurenței cu serviciile complexe și de calitate", spune Kovacs Zsuzsanna, manager de proiect la Complexul Aquaticum, din Ungaria.

Zonă de agrement pentru toate vârstele

Proiectul va avea bazine de înot, bazine cu jacuzi, tobogane, spa, sală de fitness, bazin cu valuri, terenuri de sport. Va fi construit în zona actualului ștrand municipal și va cuprinde și Bazinul Olimpic. Zonă cu bazine acoperite va cuprinde spa, fitness, zonă de bowling, o zonă Family şi Copii, Relax și Aventura, cu 10 aqua tobogane. Complexul comercial va avea magazine și restaurante. Complexul de bazine exterioare este prevăzut cu bazine valuri, de înot și de sărituri.

Terenuri de sport și perete pentru cățărat

Turiștii vor avea la dispoziție zone de plajă, zone cu pavilioane pentru şah, table şi rummy, locuri de joacă pentru copii, teren de bashet cu nocturnă, terne de volei pe nisip, alveoli pentru tenis de masă, zonă de cățărat unde va fi amenajată și o cascadă care se va varsă într-un pârâu artificial.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite