Primăria Oradea pregăteşte reabilitarea pasajului rutier Theodor Neş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa Consiliului Local de la începutul acestei săptâmâni au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate pentru pasajul rutier Theodor Neş, peste liniile CF Oradea - Episcopia Bihor. Valoarea totală a investiției este de peste 900.000 de euro.

Pasajul vechi de peste 100 de ani (proiectat în anul 1908) reprezintă o legătură importantă între zonele funcţionale şi rezidenţiale ale oraşului, fiind amplasat pe strada Theodor Neş şi făcând legătura între B-dul Ştefan cel Mare şi străzile Bihorului şi Izvorului, peste liniile de cale ferată Oradea - Episcopia Bihor. În momentul de faţă pasajul este închis pentru autoturismele mai mari de două tone, fiind limitat ca gabarit. „Municipalitatea doreşte repunerea pasajului în funcţiune, inclusiv pentru traficul greu, necesitatea investiţiei rezultând din starea înaintată de degradare a căii de pasaj şi rampe, din cauza căreia circulaţia se defăşoară cu greutate", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Gata până la sfârșitul anului

Studiul de fezabilitatea propune trei variante: realizarea unui pasaj inferior, reabilitarea pasajului sau realizarea unui pasaj nou, superior. Municipalitatea va merge pe cea de-a doua variantă, fiindcă presupune intervenţii minime pentru realizarea obiectivului iar durata de execuţie este redusă şi valoarea de investiţie rezonabilă. Procedura licitaţiei pentru partea de proiectare şi execuţie a pasajului se va demara până în a doua jumătate a lunii august, urmând ca până la începutul lunii octombrie să înceapă lucrările, pentru a putea fi finalizate până la sfârşitul anului.

Peste 900.000 de euro

După reabilitare partea carosabilă va avea două benzi în lungime de 33 m şi 14 m lăţime, şi două trotuare pentru circulaţia pietonală de 1,5 m fiecare. Valoarea estimată a lucărilor este de 570.000 euro - construcţie şi montaj şi 400.000 euro - partea de proiectare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite