Poliţistul care i-a dat uniforma și maşina de serviciu lui Victor Micula a fost condamnat și nu mai poate profesa

0
Publicat:

Un poliţist din Bihor a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi i s-a interzis temporar să-și exercite meseria, pentru că şi-ar fi lăsat maşina de serviciu şi uniforma pe mâna lui Victor Micula.

Poliţistul care i-a împrumutat maşina de serviciu a fost condamnat, Micula a scăpat. Foto: Facebook
Poliţistul care i-a împrumutat maşina de serviciu a fost condamnat, Micula a scăpat. Foto: Facebook

Condamnarea a fost pronunţată de Judecătoria Oradea într-un proces în care poliţistul Adrian Hărăguş este acuzat de delapidare. 

Escapadă filmată

Acuzația privește o înregistrare video cu Victor Micula plimbându-se, noaptea, în uniformă de poliţist şi la volanul unui Logan MCV echipat cu radar, sirenă şi girofar. Filmuleţul a fost găsit de poliţişti în 2019, în timpul percheziţiilor într-un alt dosar celebru, cel în care fiul magnatului Viorel Micula este judecat pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a participat la o cursă de maşini prin oraş şi a tras cu o armă de asalt

Înregistrarea a fost făcută, însă, mult mai devreme, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2014, între orele 3:37 şi 3:40. Tânărul s-a filmat în autospecială spunând: „Mă plictisesc şi am furat o maşină de Poliţie", „e şmecheră, e pe gaz, e de serviciu", adăugând că a ieşit cu ea să-şi cumpere ceva de la McDonald’s.

La judecată

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii DGA Bihor, s-a descoperit că autospeciala pe care Micula a condus-o în acea noapte era în folosinţa agentului Adrian Hărăguş, de la Biroul Rutier Oradea. 

Din probele administrate a rezultat că inculpatul avea în gestiune exclusivă autospeciala în acea noapte şi doar acesta putea să i-o încredinţeze spre folosinţă lui V.M. (n.red. - Victor Micula), cu care se afla în relaţii apropiate, fiind exclusă orice altă ipoteză", se arăta în rechizitoriul cu care, în februarie acest an, Hărăguş a fost trimis în judecată pentru delapidare. În document se preciza că fapta sa este „de gravitate medie spre mare", căci în 2014 Micula avea doar 19 ani, obţinuse permisul de numai un an şi, deci, putea provoca un accident, conducând noaptea cu viteză, pe un carosabil umed, total nesupravegheat.

Pe repede 'nainte

Procesul poliţistului s-a derulat cu repeziciune la Judecătoria Oradea unde, zilele trecute, instanţa a şi dispus să fie condamnat la doi ani de închisoare, pedeapsă a cărei aplicare a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de doi ani, timp în care Hărăguş nu are dreptul să mai profeseze. 

Este evident că activitatea infracțională a inculpatului a produs o urmare imediată, adică scoaterea bunului din sfera patrimonială a Poliției Române și trecerea lui în stăpânirea unui terț, cu consecința imposibilității utilizării autospecialei în acțiuni specifice poliției rutiere pe perioada folosirii sale de acel terț”, se precizează în soluţia Judecătoriei. Decizia instanței nu este însă definitivă, verdictul final urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea. 

Micula a scăpat

În timpul anchetei desfăşurate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi DGA Oradea, anchetatorii au făcut cercetări şi pentru „uzurpare de calităţi oficiale",  vizându-l pe Micula, care îmbrăcase uniforma de poliţie. Cazul a fost, însă, clasat, căci faptele sunt vechi, iar răspunderea penală pentru ele s-a prescris.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite