Masacrul de la Balc: milionarii Europei se pregătesc de o nouă tură de partide de vânătoare sângeroase organizate de magnatul Ţiriac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domeniul cinegetic de la Balc, deţinut de milionarul Ion Ţiriac, va găzdui, zilele acestea, celebra vânătoare a milionarilor Europei. Cei mai bogaţi şi influenţi oameni vor împuşca zeci de mistreţi. Prima vânătoare a avut loc în 2005, atunci când Adrian Năstase a împuşcat 23 de mistreţi.

Milionarii Europei sunt aşteptaţi să ajungă miercuri, 17 ianuarie, pe domeniul cinegetic de la Balc, deţinut de afaceristul Ion Ţiriac.

"Am fost informaţi oficial că joi şi vineri vor avea loc două partide de vânătoare organizate de asociaţia domnului Ţiriac", a declarat dr. Remus Moţoc, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

Numele invitaţilor lui Ţiriac din acest an este necunoscut, la fel ca numărul acestora. Anii trecuţi, însă, între vânătorii de la Balc au fost mai mulţi bogătaşi cu statut de oameni de afaceri, precum Wolfgang Porsche ori Klaus Mangold (fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler), Franz Rauch (industriaş al sucurilor) ori Wolfgang Bernhard (preşedintele Consiliului de Administraţie al Volkswagen) şi politicieni (începând cu fostul premier Adrian Năstase).

De-a lungul şederii, vânătorii, oaspeţii se vor delecta cu muzică, printre invitaţii anilor trecuţi numărându-se mastrul Gheorghe Zamfir, lăutarii Gina Lincan şi Petrică Andrei, acordeonistul Marian Mexicanu, ţambalistul Luis Iordache, dar şi Andreea Bănică, Corina sau Ana Matia Ferencz.

Zeci de localnici sunt  tocmiţi pe post de bucătari şi personal de serviciu. Obişnuiţi cu delicatese culinare, servite în localuri de lux, invitaţii VIP vor servi acum numai preparate tradiţionale. Ei sunt primiţi cu ţuică, sarmale, cârnăciori, tobă, mămăliguţă, şorici, jumări, vin şi ţuică fiartă.

Vânătoarea de mistreţi, crescuţi în mod special pe cele peste o mie de hectare ale domeniului, se organizează de obicei în trei goane, din care două în prima zi, iar a treia în ziua următoare, la final având loc fotografia de grup, cu trofeele.

Organizatorii solicită, la faţa locului, o echipă de medici veterinari care vor verifica fiecare carcasă de porc mistreţ şi vor preleva probe pentru depistarea paraziţilor trichinella spiralis. După stabilirea rezultatelor de laborator, carnea este oferită unor cămine sociale sau se trimite spre fabrici de mezelărie din vânat.

În ultimii ani, reprezentanţii unor asociaţii pentru protecţia animalelor au protestat faţă de vânătoarea dela Balc, cerându-i lui Ţiriac oprirea masacrului.

În urmă cu şapte ani, spre exemplu, manifestanţii au ales să joace tenis în faţa domeniului omului de afaceri român, iar în urmă cu cinci ani au ridicat în aer un balon cu mesajul „Stop Killing. Play Tennis!“, din care au aruncat mingi de tenis. Protestatarii i-au cerut omului de afaceri să facă din „Balc Arena Killing“ „Balc Arena Tennis“. Până acum, doleanţelor lor nu au avut sorţi de izbândă.

Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare şi a devenit cunoscut în anul 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase, care se află acum după gratii. Prima vânătoare de la Balc a avut loc în 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite