FOTO Monografia Bihorului, tipărită în China, la jumătate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tipărită la zeci de mii de kilometri, cea de-a şasea ediţie a Monografiei Bihorului a văzut lumina tiparului tocmai în China, acolo unde costurile de editare sunt mult mai mici decât în România.

După ce în urmă cu două luni a editat un Ghidul turistic al Bihorului şi Oradiei, şi acesta ajuns la cea de şasea ediţie, ieri, renumitul fotograf Ovi. D. Pop a lansat pe piaţă un nou produs, Monografia Bihorului, care s-a bucurat în cei opt ani de la lansare de o largă apreciere, în special, în rândul turiştilor străini.

Ovi. D. Pop a iniţiat proiectul în anul 2006 şi se arată constant în oferirea pe piaţa locală a unor produse turistice menite să promoveze zona de vest a României.

Ultima ediţie a Monografiei Bihorului, apărută sub Editura Duran’s a fost tipărită în 2013, de atunci, autorul proectului simţind nevoia de a scoate pe piaţă un nou produs, mult îmbunătăţit.

Astfel în acest an a adunat materialele noi şi, în urma analizelor de costuri, a decis să tipărească volumul în China, unde preţurile sunt mai mici decât în România. La începutul lunii au sosit cele 3.000 de exemplare comandate de peste mări şi ţări, urmând să fie distribuite la Centrul de Informare Turistică de pe strada Patrioţilor, la Turnul Primăriei, la magazinele King Art şi Librăria Gutemberg. Ieri, Ovi D. Pop a prezentat noile produse turistice reprezentanţilor mass-media, amintind că aceste cărţi pot fi comandate, pentru protocol, şi de instituţiile publice.

Acesta a precizat faptul că faţă de vechea ediţie care costa 130 de lei, acum s-a reuşit scăderea preţurile. În schimb, a editat două tipuri de cărţi, una cu o copertă tare, de lux, care costă 100 lei, respectiv cu o copertă obişnuită, care ajunge la 70 de lei.

Monografia cuprinde peste 3.000 de fotografii, parte din ele aeriene, unele subterane, dar şi imagini noi ale unor clădiri renovate în aceşti doi ani care s-au scurs de la vechea ediţie.

„Această a şasea ediţie cuprinde foarte multe fotografii noi, pe care le-am realizat în ultimii ani. Sunt fotografii tereste, fotografii aeriene şi fotografii subterane. De asemenea, multe dintre clădiri au fost renovate, aşa că am refăcut fotografiile lor. Şi, totodată, am curăţat faţadele de cabluri şi stâlpii din faţa lor pentru a oferi poze cât mai artistice”, a subliniat Ovi D. Pop. În Bihor sunt 400 de sate, iar fiecare din cele 91 de comune şi cele 10 oraşe are alocată câte o pagină.

Mai puteti citi:

FOTO Aşii grădinilor. Cum au transformat bulgarii Bărăganul interbelic în raiul zarzavaturilor

Cei mai destoinici grădinari erau bulgarii, în Bărăganul interbelic. Ţăranul din judeţul Ialomiţa nu-şi bătea capul cu cultivarea grădinilor. Munca anevoiasă, care cerea pricepere, răbdare şi pasiune îi ţinea departe pe săteni.

FOTO Strategii în veşnica bătălie cu pământul a ţăranului român. Comoara de 500.000 hectare din Bărăganul interbelic

Culturile de toamnă reuşeau cel mai bine în Bărăgan, deşi, în perioada interbelică, pământul se lucra cu utilaje rudimentare, vite, maşini agricole şi unelte puţine. Cu toate acestea, cei 676 de proprietari care administrau câte 25 de hectare fiecare umpleau hambarele.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite