Cum luptăm împotriva asteniei de primăvară fără pastile. Cinci ceaiuri din plante care ne redau energia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea de anotimp este un motiv de bucurie pentru unii şi de tristeţe pentru alţii. Ea poate provoca stări de nelinişte şi de melancolie care se transformă uneori în depresie.

Lumina solară are o influenţă benefică asupra stării psihice, dar, paradoxal, trecerea de la vremea mohorâtă de iarnă la cea senină de primăvară poate declanşa o instabilitate emoţională care merge, în unele cazuri, până la depresie. Nu puţine sunt persoanele care se confruntă cu astenia de primăvară.

Pentru a face mai uşoară trecerea dela un anotimp la altul, astfel încât organismul să sufere cât mai puţin, specialiştii ne recomandă să apelăm cu încredere la ceaiurile din plante.

Ceaiul de urzică

Este cunoscut faptul că acest ceai conţine hormoni vegetali, săruri minerale flavonoide, precum şi vitamine. Astfel, el este eficient în tratarea durerilor reumatismale, a durerilor de gât, bronşitelor şi combate anemia şi astenia de primăvară. Se beau 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Ceaiul din rădăcină de lemn dulce

"Este un ceai care oferă energie pentru toată ziua. Calmează spasmele dureroase ale stomacului, are proprietăţi antiinflamatorii şi cicatrizante. Are un gust dulce, plăcut. Are o utilizare mult mai largă asupra mai multor afecţiuni", afirmă fitoterapeutul Marius Jidoi.

Ceaiul de roiniţă

Are numeroase efecte benefice pentru sănătate. El ajută la stimularea capacităţii mentale şi la o concentrare mai uşoară.

Ceaiul de busuioc

Poate reda buna dispoziţie, combate epuizarea fizică, fiind, în acelaşi timp, un excitant uşor al sistemului nervos. "Infuzia se prepară din o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 10 minute, apoi se strecoară. Ceaiul se bea imediat după mese, ori înainte de culcare", susţine Marius Jidoi.

Măceşele au efect tonic

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C. Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute sau din una sau două linguriţe de fructe uscate la 250 mililitri de apă. 

Va mai recomandam:

Plantele miraculoase care ne scapă de pietrele la rinichi. Cum preparăm ceaiurile care ne feresc de una dintre cele mai cumplite boli - sfaturi medicale

Răceală şi gripă fără pastile. Cinci ceaiuri din plante care te vindecă rapid: recomandarea specialiştilor pentru fiecare afecţiune

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite