Asasinul mafiei italiene arestat în România judecat la Timişoara pentru un scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scaglione Cosimo, mafiotul aflat în slujba organizaţiei 'Ndrangheta, are dosar penal, în urma unui scandal în care a fost implicat la Petroşani. Scandalul a pornit de la o femeie, care se presupune că era îi era iubită.

Potrivit lui Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara, Scaglione Cosimo avea o iubită în apropiere de Petroşani cu care se întâlnea frecvent. În august 2010, italianul a fost implicat într-un scandal în urma căruia a ajuns să fie anchetat de poliţiştii de la Petroşani. Totul a pornit de la Lavinia, concubina italianului La sfârştul lunii august 2010, Scaglione se afla împreună cu Lavinia într-o maşină, fiind obligaţi să oprească în apropiere de peştera Bolii de fostul iubit al acesteia, care a blocat drumul cu un autoturism. "Din maşina fostului concubin al Laviniei au coborât mai mulţi bărbaţi şi a avut loc o altercaţie. La faţa locului a ajuns un echipaj al poliţiei care i-a dus pe toţi la sediul poliţiei din Petroşani. A fost întocmit un dosar penal care acum se află pe masa judecătorilor de la Timişoara. În aceea perioadă italianul nu era dat în urmărire internaţională. Noi am fost sesizaţi despre faptul că Scalione este condamnat în Italia în luna ianuarie a acerstui an", declară Bogdan Niţu.

Scaglione Cosimo în vârstă de 39 ani a fost arestat miercuri la Oradea, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, pentru infracţiunile de omor, deţinere ilegală de arme de foc şi explozibil. Italianul care are rezidenţă în România din 2009, a fost condamnat în Italia la 16 ani de închiasoare, pentru dublu asasinat. El a fost acuzat că executat patru bărbaţi, din care trei erau rivali al organizaţiei mafiote 'Ndrangheta, în slujba căreia se află Scaglione.

CITEȘTE AICI DETALII DESPRE CRIMELE CARE AU ÎNGROZIT ITALIA

Mafiotul a apărut joi în faţa magistraţilor orădeni, pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare. Procesul a fost amânat pe luni, deoarece autorităţile italiene nu au trimis mandatul. Ca urmare, judecătorii orădeni eu decis ca Scaglione să rămână în arest, la Oradea, până mâine, când va apărea din nou în faţa instanţei. Avocatul lui Scaglione, Bogdan Bodea, a declarat pentru Adevărul de Seară că Scaglione Cosimo nu se opune extrădării lui, însă a pus o condiţie. Italianul consideră că autorităţile italiene nu i-au respectat drepturile şi vrea reluarea procesului în urma căruia a fost condamnat la închisoare.


Asasin al mafiei italiene, arestat în România: "Mă predau cu o singură condiție"

Asasinul mafiei italiene arestat în România, cu nume schimbat şi nevastă româncă

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite