Animeurile ajung în premieră în Bihor, la eveniment dedicat animației japoneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Animaţia japoneză a început să câştige teren şi la Oradea, unde există deja comunităţi ale fanilor animeurilor. Orădenii iubitori de animeuri au ocazia să participe la primul eveniment dedicat animaţiei japoneze, organizat în oraşul de pe Criş.

Uniunea Studenţilor Maghiari din Bihor organizează, în acest an,  pentru prima oară la Oradea, evenimentul Yoshicon, dedicat animaţiei japoneze. Fenomenul a început să prindă şi la Oradea, unde există deja cluburi ale pasionaţilor de animaţie. „Mă uit la animeuri de patru ani şi mă bucur că avem şi noi un eveniment dedicat animaţiei japoneze. În ţările vecine sunt foarte multe evenimente de acest gen, cu foarte mulţi vizitatori”, a spus Levente Doczi.

„Este un eveniment internaţional interactiv, care se va desfăşura pe parcursul unei zile întregi. Scopul principal al evenimentului este de a activa societatea interesată de anime – manga”, a spus Magyar Ottilia Réka, reprezentantul organizatorului.

Mai popular ca „Titanic”

Din programul evenimentului nu vor lipsi concursuri, animeuri, manga, console, karaoke, concerte, workshopuri. Yoshicon va fi găzduit de Liceul Teoretic Ady Endre, în data de 4 septembrie, începând cu ora 10.00. Preţul biletului este de 15 lei, în cazul rezervării lui mai devreme de data începerii evenimentului. Biletele se pot cumpăra de la Centrul de tineret al Uniunii Studenţilor Maghiari, din Oradea.

Animeul este o specie de desen animat. Deşi în Japonia termenul este folosit pentru a denumi orice film de animaţie, în Vest termenul se referă în general numai la animaţia japoneză. La originea acestui gen stau benzile desenate japoneze numite manga.
În Japonia, filmele de animaţie sunt foarte îndrăgite. În 2001, filmul anime Spirited Away (Sen to Chihiro no Kamikakushi) a întrecut în popularitate filmul Titanic.

Cum se fac animeurile?

Iniţial, animeurile erau desenate manual, însă în ultimii ani tehnicile asistate de calculator practic s-au generalizat. Tehnicile anime sunt utilizate în seriale televizate, producţii cinematografice şi video, jocuri pentru computer sau publicitate. În ce priveşte conţinutul, formatul anime este utilizat în toate genurile ficţionale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite